08/03/2020

Mooie zaterdag voor KRC Jeugd

Gisteren stonden er een aantal inhaalwedstrijden op het programma voor onze jeugdploegen.

Onze U18 trokken naar Zulte-Waregem. KRC Genk zit in een goede vorm en liet dat gisteren ook in Waregem zien. Na een goede wedstrijd werd er gewonnen met 0-3. Genk slaagt er zo in haar tweede plaats te verstevigen. In het klassement telt KRC nu drie punten dan leider Standard, maar onze jongens hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Het beloven spannende play-offs te worden.

Ook de U16 hadden een verre verplaatsing op het menu. KRC trok naar Club Brugge en keek tijdens de rust tegen een achterstand aan (2-1). Na de rust ging KRC een versnelling sneller spelen. De thuisploeg kreeg het moeilijk en Genk ging erop èn erover: 2-5. Een bijzonder knappe tweede helft geeft KRC zekerheid dat het PO1 kan aanvatten met minimaal negen punten voorsprong op de achtervolgers.

De U15 trokken net als de U16 naar Brugge. Ook zij speelden een goede wedstrijd. KRC won de partij met 0-2 en maakt in het klassement aansluiting met de top 4.

In combinatie met de 2-4 zege van de A-kern werd het dus een fijne namiddag in West-Vlaanderen voor KRC Genk!