04/07/2021

Jongeren krijgen hun kans

De voorbereiding van het eerste elftal draait op volle toeren. Gisteren werkten de jongens van trainer John Van Den Brom hun eerste oefenduel van het seizoen af op het veld van Eendracht Termien. 

In de komende periode krijgen beloften Mike Penders, Tuur Rommens, Amine Et Taibi, Lucas Beerten, Wout Coomans, Maarten Swerts en Adnane Abid de kans om zich te tonen bij het eerste elftal. Gisteren kregen ze dan ook allen, op Mike Penders na, 45 minuten de kans om hun visitekaartje af te geven.

In de eerste helft trapte Diawara al vrij snel de 0-1 tegen de netten. Ondanks nog enkele grote mogelijkheden voor KRC was het Piras die aan de overzijde Termien halverwege de eerste helft op magistrale wijze op gelijke hoogte bracht.

Blauw-wit stelde al snel orde op zaken. Eerst scoorde Nemeth zijn eerste, en Diawara zijn tweede doelpunt van de namiddag. Met de 1-3 ruststand was toch vooral Termien het meest tevreden.

John Van Den Brom bracht tweede helft een heel nieuw elftal tussen de lijnen. De talrijk opgekomen supporters mochten het debuut meemaken van Jukleröd, John en Eiting.

KRC Genk controleerde net als in de eerste helft en dat resulteerde in twee mooie doelpunten van kapitein Cyriel Dessers: 1-5. Vooral het tweede doelpunt, een halve omhaal, was een pareltje!

Ook nieuwkomer Kelvin John pikte zijn eerste doelpunt voor KRC Genk mee na een knappe individuele actie.

In het slot van de wedstrijd pikten ook Adnane Abid en Joseph Paintsil een doelpuntje mee: 1-8.