05/09/2021

Geen topweekend voor jeugdploegen KRC

De eerste twee speeldagen werden door onze jeugdploegen vlekkeloos afgewerkt. Met aangenaam voetbal en veel doelpunten werden de aanwezige toeschouwers telkens vlot verwend.

Dit weekend stond het duel tegen de buren uit Sint-Truiden op het programma, en dat zijn altijd duels tegen een enorm gemotiveerde tegenstander.

De U13 en U14 keerden puntenloos terug naar huis. De jongens van de U13 speelden meer dan 45 minuten met een mannetje minder na een rode kaart. Uiteindelijk bleven de punten in Sint-Truiden na een 1-0 nederlaag. Ook de U14 verloren voor het eerst dit seizoen. Zij botsten op een goed omschakelende tegenstander die uiteindelijk won met 4-2.

In eigen huis waren de U15 vooral in de tweede helft duidelijk de betere ploeg maar de efficiëntie voor doel ontbrak. Ook de tegenstander kwam niet tot scoren en zo eindigde dit duel op een scoreloos gelijkspel.

Ook de U16 kwamen niet verder dan een gelijkspel. KRC had het meeste balbezit, maar STVV was gevaarlijk in de omschakeling. De ruststand werd tevens de eindstand: 2-2.

Op Stayen speelden de U18 een dominante eerste helft. Al vrij vlug konden kwamen onze jongens op een dubbele voorsprong. De thuisploeg kon enkel in de tweede helft een tiental minuten de druk opvoeren maar buiten een trap op de paal kwam KRC niet in de problemen.

Onze fotograaf was aanwezig bij de wedstrijden van de U12 en U18.