10/09/2021

Beloften winnen ook tweede wedstrijd met 4-0

Zes punten, acht gemaakte doelpunten, nul tegendoelpunten. De balans na twee wedstrijden in de competitie is haast perfect te noemen. De beloften hebben het seizoen vlekkeloos geopend. Vanavond won het team van Hans Somers met 4-0 tegen de buren uit Sint-Truiden. Een meer dan verdiende zege.

KRC Genk domineerde in de eerste helft, maar het was toch enige tijd wachten op het openingsdoelpunt. STVV kon een half uur standhouden, maar toen brak de veer. Van Genechten zette zich prima door op rechts, Oyen moest de 1-0 maar tegen de netten duwen. Enkele minuten later stond de 2-0 al op het bord. Rechtsachter Van Genechten zette zich opnieuw goed door en werkte prima af. Meteen ook de ruststand.

Na rust duwde KRC het gaspedaal gewoon opnieuw keihard in. Een prima actie van Rommens werd door een Truiense verdediger in eigen doel gewerkt. Een felle regenbui leek even de pret te bederven, maar na een korte onderbreking stond al even snel de 4-0 op het bord via Kelvin John.

KRC controleerde daarna rustig de partij. Aan de overzijde moest Leysen zich slechts één maal onderscheiden. Eindstand 4-0 na een dominante wedstrijd waarin KRC Genk niet eens haar allerbeste niveau moest halen om de punten in eigen huis te houden.

Maandag gaan onze beloften op zoek naar negen op negen. We ontvangen in eigen huis Cercle Brugge. Aftrap om 19h30.

KRC GENK: Leysen, Van Genechten (61’ Beerten), Didden, Et-Taibi (81’ Coomans), Rommens, Swerts (61’ Van De Perre), Geusens, John (71’ Cuypers), Abid (61’ Diawara), Oyen en Nemeth.