21/09/2021

Beloften winnen met 1-3 op AA Gent

De beloften van KRC Genk wonnen gisterenavond met 1-3 op het veld van AA Gent. Na een 1-0 ruststand draaide KRC de rollen in de tweede helft volledig om. Sekou Diawara, Kelvin John en Andras Nemeth waren de doelpuntenmakers van dienst. Voor het team van Hans Somers de vierde zege op rij. We mogen dus spreken van een prima start.

Hans Somers: “Ik ben inderdaad een zeer tevreden coach. AA Gent koos ervoor om ons vanaf de eerste minuut hoog vast te zetten, en daar hadden we wel wat moeilijkheden mee. Desondanks gaven we geen enkele uitgespeelde kans weg. Het tegendoelpunt werd gescoord uit een stilstaande fase, een werkpunt voor de komende weken. Na 25 minuten hebben we de partij volledig in handen genomen. Zeker op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning. Ik ben erg tevreden met de manier waarop dat wij deze eerste vier wedstrijden hebben afgewerkt. De groep is gemotiveerd, en maakt elke week progressie. Het is nu belangrijk dat we dit week na week blijven brengen. Dat wordt een mooie uitdaging voor deze jonge groep. Vrijdag wacht alweer een moeilijke verplaatsing naar KV Mechelen, maar we trekken wel met vertrouwen naar ginds.”