29/09/2021

KRC Genk wint met 2-4 in Keulen!

De U19 van KRC Genk hebben de heenwedstrijd in Youth League tot een goed einde kunnen brengen. Het team van trainers Somers, Wuytens en Daerden won met 2-4 op het veld van 1. FC Köln.

De thuisploeg, gesteund door liefst 4000 supporters, begon het best aan de wedstrijd. Al na 5 minuten bracht aanvaller Schmid de Duitsers op voorsprong. KRC had het moeilijk tegen de hoge en stevige pressing van de thuisploeg in de beginfase, maar knokte zich wel terug in de wedstrijd. Eerst redde doelman Urbig nog een poging van Andras Nemeth maar in de rebound tikte Diawara de gelijkmaker binnen.

Meteen het signaal voor KRC om een versnelling hoger te schakelen. Kelvin John bracht blauwwit op voorsprong na een hapering in de defensie en vlak voor rust rondde diezelfde John een individuele actie af: 1-3 aan de rust.

De tweede helft was nog maar pas op gang getrapt en de 2-3 stond al op het bord via Schwirten.

KRC Genk was niet aangeslagen na de vroege tegentreffer in de tweede helft, integendeel. Niet veel later kopte Andras Nemeth, na een knappe corner van Jay Dee Geusens, de 2-4 tegen de netten.

Daarna controleerde KRC de partij en kwam doelman Chambaere niet echt meer in de problemen.

KRC Genk sluit haar eerste wedstrijd in de Uefa Youth League met een knappe 2-4 zege in Keulen.

De terugwedstrijd in Genk staat gepland op dinsdag 19 oktober om 18h00. Meer informatie omtrent deze wedstrijd volgt later.

Doelpunten

5’  1-0  Schmid
36’  1-1  Diawara
43'  1-2  John
45'  1-3 John
46'  2-3  Schwirten
58'  2-4  Németh

Over UEFA Youth League

Als kampioen in de jeugdcategorie starten we in het zogenaamde Domestic Champions Path. Hierin zitten de 32 hoogst gerankte landskampioenen zonder een eerste ploeg in de groepsfase van de UEFA Champions League. Deze 32 ploegen spelen in twee knockout-rondes voor acht plaatsen in de play-offronde. Als we voorbij Köln geraken, komen we uit tegen de winnaar van het duel tussen Sparta Praag en MTK Budapest. In de play-offronde wachten dan 8 nummers twee uit de groepsfase van de UEFA Champions League. De acht winnaars van die play-offronde komen samen met de acht groepswinnaars terecht in de achtste finale.