24/10/2021

Resultaten in balans tegen KAA Gent

De jeugdploegen van KRC Genk namen het gisteren op tegen hun leeftijdsgenoten uit Gent. De buffalo's bleken een meer dan waardige tegenstrever, want de resultaten bleven perfect in balans. De wedstrijd van de U15 werd uitgesteld naar een latere datum, maar alle andere ploegen kwamen wel in actie.

De U13 speelden een goede eerste helft en kwamen al vrij snel op een 1-0 voorsprong. KRC moest daarna met 10 verder. De bezoekers maakten gretig gebruik van het numerieke overtal en liepen uit tot een 1-3 voorsprong. Intussen hadden de Genkies nog een tweede rode kaart moeten incasseren. Ondanks de nederlaag wel een zeer leerrijke wedstrijd voor onze jongens.

Ook onze U14 zijn er niet in geslaagd de punten thuis te houden. Ondanks een aangename wedstrijd waarin beide ploegen technisch verzorgd voetbal op de mat legden, werden er slechts 2 doelpunten gescoord. In het slot van de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong, maar niet veel later kwam KRC via een stilstaande fase opnieuw op gelijke hoogte: 1-1.

Onze U16 speelden een spektakelwedstrijd in Gent met een vooroorlogs resultaat: 5-5. KRC kwam met een erg jong team aan de aftrap omwille van enkele geblesseerden, maar toonde wel veel kwaliteit en doorzettingsvermogen. De thuisploeg kwam 5 maal op voorsprong, maar Genk kon er telkens in slagen de bordjes weer in evenwicht te hangen. In de slotminuut van de extra tijd werd het uiteindelijk nog 5-5.

In eigen huis boekten onze U18 een simpele zege na een goede pot voetbal. Vooral in de tweede helft ging KRC een versnelling hoger voetballen. Na enkele knappe doelpunten stond er na 90 minuten een 5-0 uitslag op het bord. Een prima reactie na de nederlaag van vorig weekend in Brugge!