28/10/2021

Debuut in eerste elftal voor Tobe Leysen en Tuur Rommens

KVC Winkel Sport uit Sint-Eloois-Winkel, een dorp van 3700 zielen. Het evenement van het jaar, de komst van de bekerhouder. En natuurlijk hoopten alle 2000 supporters van de thuisploeg stiekem op een stunt. Een halfuur bleef die hoop overeind, ook al moest Winkel voortdurend achter de bal lopen. Tobe Leysen kreeg z'n eerste basisplaats in een officiële wedstrijd, en deed dat met verve. Ook Luca Oyen mocht starten in de basiself. Onze piepjonge ploeg – gemiddelde leeftijd 21,6 van de basiself – met enkel Sadick en Arteaga als overblijvers van de basis van tegen Gent, begon gedecideerd: de bal ging rond aan een strak tempo, de neuzen wezen in de richting van het doel van Nicaise Kudimbana, ex-keeper van Antwerp, Oostende, Union en (zonder een wedstrijd te spelen) Anderlecht. Die moest er trouwens net dan met een blessure uit. Zijn jongere broer, centrumspits Boris, had nog niks klaargemaakt in de richting van debutant Tobe Leysen. Een halfuur dus hield Winkel vol, toen werd Iké Ugbo neergehaald in het strafschopgebied en trof onze Nigeriaan zelf raak vanop de stip. Het sein voor elf dolle minuten. Gerardo Arteaga trapte eerst laag raak in de korte hoek, en rondde enkele minuten later een heerlijke actie van een snedige Luca Oyen af. Voor Arteaga doelpunt nummer 2 en 3 als Genkie. In zijn carrière in Mexico had hij in 107 wedstrijden … 1 keer raak getroffen. Kort voor rust was Joseph Paintsil bij de zaak aan de tweede paal om simpel de 0-4 binnen te leggen. Klus geklaard.

En dus mocht ook Tuur Rommens (18) zijn debuut vieren. De aanvoerder van de beloften mocht er halfweg meteen in. Een kwartier gebeurde er niks, toen mocht ook Mike Trésor erin voor Kristian Thorstvedt, die de aanvoerdersband doorgaf aan Mark McKenzie. Voor allebei was het de eerste keer als Genkie met het kleinood om de arm. Trésor trapte via de doelman over, en tekende twintig minuten voor tijd voor een hele knappe verticale actie, besloten met een schot van Oyen, in corner gekeerd. De kapiteinsband veranderde nog een keer van eigenaar, na de wissel McKenzie-Muñoz. Tien minuten voor tijd trapte Iké Ugbo zijn tweede van de avond nog schuin tegen de touwen, 0-5. Helemaal op het einde maakt Bastien Toma er nog 0-6 van.

Netjes, hoe onze ploeg deze opdracht tot een goed einde bracht. We zitten goed en wel in de volgende ronde. We kunnen zondag met hernieuwd vertrouwen naar Waregem.

Opstelling

Leysen, Preciado, Sadick, McKenzie (75' Muñoz), Arteaga (46’ Rommens), Toma, Eiting, Thorstvedt (59' Trésor), Oyen, Ugbo, Paintsil.

Doelpunten

33’  0-1  Ugbo (pen)
36’  0-2  Arteaga
39’  0-3  Arteaga  (assist Oyen)
44’  0-4  Paintsil
82'  0-5  Ugbo
88' 0-6 Bastien Toma