29/11/2021

Achtste zege op rij voor beloften!

Vanavond kwamen onze beloften opnieuw in actie, de enige ploeg in de beloftencompetitie die tot dusver het maximum van de punten wist te behouden. De spelers waren vastberaden om ook de achtste competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten, en zo geschiedde.

Onze spelers trokken vanaf minuut één de kaart van de aanval en dat loonde, zo kregen we al na acht minuten een strafschop na de duidelijke overtreding op Adnan Abid. Jay-Dee Geusens zette zich achter de bal maar wist niet te scoren. Dominant voetbal en het leeuwendeel van het balbezit, hier en daar ook doelkansjes. De bezoekers stonden echter goed georganiseerd en probeerden zo nu en dan tegen te prikken. Op het half uur konden we dan toch juichen: Kelvin John werd knap aangespeeld door Adnan Abid en trapte onze ploeg op voorsprong. Enkele minuten later sloeg het noodlot toe bij Maarten Swerts, hij moest de wedstrijd staken na een stevige overtreding, Kamiel Van de Perre kwam hem vervangen. Op slag van rust tekende Abid voor zijn tweede assist van de avond, Andras Németh kon op zijn aangeven de voorsprong te verdubbelen. Thee drinken bij 2-0.

In de tweede helft kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd, in onze ploeg sloop hier en daar al eens een slordigheidje. Het leidde uiteindelijk ook tot de aansluitingstreffer, 2-1 zowaar. Geen reden tot paniek, zo toonden onze youngsters. Enkele minuten later diepten ze de voorsprong opnieuw uit. Adnan Abid tekende ditmaal zelf voor de 3-1, Rommens was de aangever. Opnieuw Essevee dan na ongelukkig balverlies, 3-2. Een doelpuntrijke partij, maar opnieuw geen stress bij onze beloften. De 4-2 liet dan ook niet al te lang op zich wachten, invaller Faissal Boujemaoui legde de eindscore vast op assist van Németh.

24/24, het begint ondertussen een statement te worden.

Belangrijk: de wedstrijd van komende vrijdag op Club Brugge wordt uitgesteld naar 10 december.