18/09/2022

1-1 gelijk tegen sterk RWDM

Zondagavond in het Edmon Machtens stadion: een lastige partij op een regenachtige dag tegen RWDM.

Al na drie minuten spelen werd het duidelijk dat het een lastige partij ging worden voor onze Genkies. In minuut 3 moest Tobe Leysen al in actie komen voor een listig schot van Luke Elliot. Na een lastig openingkwartier kwam Jong Genk toch aan het voetballen, Kamiel Van De Perre kon oprukken door het centrum maar de bal schoof net langs de doel van Defourney. De bedrijvige Smeets zette Leysen meerdere malen aan het werk. Onze keeper kwam met zeer goede reflexen en dankzij een sterke Genkse muur in de verdediging wisten onze jongens de 0 te behouden.

Na de moeilijke eerste helft, begonnen onze jonkies met meer drive en balbezit aan de wedstrijd. RWDM bleef stevig druk zetten maar raakte niet tot bij het doel. Tot in minuut 60 wanneer Tobe opnieuw aan de bak op een hard shot van Oyama. Maar opnieuw stootte RWDM op een knappe reflex van onze doelman. Jong Genk kwam met het betere spel waardoor Rommens mooi voor zijn verdediger kon insnijden. Harris kon niet anders dan onze linksback neer  te halen in de zestien: bal op de stip. Een koud kunstje voor Jay-dee Geusens die het scorebord tot 0-1 omtoverde. Onze Genkies besloten alles dicht te gooien en slaagde hier ook in. De minuten tikte weg, RWDM moest het sloteffensief starten en kon enkele malen voor doel komen. Ook doelman Defourney ging mee voor de laatste corner. Al werd de corner niet goed getrap, toch kon Challouk na een teruggelegde combinatie de bal binnenduwen. Een zuur doelpunt op het einde van de toegevoegde tijd.

Een ijzersterke Leysen en het nieuwe verdedigende duo, Didden en Dierckx speelden een sterke wedstrijd. Onze jongens hielden de vicekampioen goed in bedwang maar in de slotfase konden de Brusselaars toch de gelijkmaker scoren. Met een punt de interland break in om erna met volle moed aan het duel tegen Dender te beginnen.

Opstelling:

Leysen, Martens, Dierckx, Didden, Rommens, Van de Perre, Bangoura, Geusens, Diawara, Arabaci, Godts.

Doelpunten:

67’ Geusens 0-1 (pen.)

90+ 6' Challouk 1-1