14/11/2022

Gelijkspel voor Jong Genk tegen Deinze

Op zaterdagmiddag nam Jong Genk het op tegen Deinze, een ploeg in goede vorm. Somers koos voor Al Mazyani in de plaats van Dierckx en Beniangba kwam in de ploeg voor de afwezige Németh.

De aanwezige supporters zagen een zwakke 1ste helft van beide teams. Beide teams zette een stevig blok neer en zo kwamen beide ploegen tot weinig kansen. Enkel het schot van De Ridder dat op de paal belandde zorgde voor gevaar. Zo gingen we rusten met een scoreloos gelijkspel.

In de 2de helft zagen we Jong Genk met meer initiatief en gevaar op stilstaande fases. Zo kwam er een perfecte kopbal van Rommens op een corner van Geusens, de doelman van Deinze stond pal. Nog geen minuut later was daar Rommens weer, zijn schot werd geblokt en in de herneming belandde de poging van Godts net naast. In het slotkwartier kwam Deinze er enkele keren sterk uit, Leysen kon het tegendoelpunt voorkomen. Na één van deze gevaarlijke aanvallen kon Genk er goed uitkomen. De bal viel bij de ingevallen Claes, zijn schot werd gedevieerd en belandde zo in het zijnet. De toegevoegde tijd bedroeg 4 minuten, Jong Genk zette alles op alles om het broodnodige punt te verdedigen. In de slot m ineens is Genk daar op de counter, de poging van de gevaarlijke Rommens belandde net over het doel.

Zo eindigde de wedstrijd op een 0-0, een belangrijk punt voor onze jongens. Volgende afspraak is vrijdagavond in Lommel. Supporters op post!

Startopstelling: Leysen, Carstensen, Al Mazyani, Aziz, Rommens, Bangoura, Van de Perre, Geusens, Godts, Arabaci, Beniangba.