22/11/2022

Geen punten voor Jong Genk na Limburgse derby tegen Lommel: 2-1

Vrijdagavond in het soevereinstadion. Jong Genk tegen een Lommel dat slechts 1 van hun laatste 6 wedstrijden had kunnen winnen. Tijd voor een Limburgse derby!

Na nog geen hand vol minuten liet Geusens zich even opmerken, zijn schot vloog over het doel van Ivezic. Enkele minuten later werd er een mooie combinatie opgezet over de flank. De voorzet belandde bij Godts maar die kon de bal niet in doel plaatsen. Het spel ging snel heen en weer waardoor Leysen enkele keren aan het werk werd gezet door Lommel. Op het half uur zagen we een mooie dieptebal van Van de Perre, Bangoura schoot in het zijnet. Jong Genk had betere kansen maar kon deze voorlopig niet verzilveren. Lommel kon er enkele keren goed doorkomen. Anello werd door het straatje gestuurd en trapte vanuit een scherpe hoek de bal via de paal in het doel. 1-0. Zo gingen we rusten met een achterstand.

De 2de helft startte minder spectaculair dan de eerste, het was wachten op doelkansen. Onze Genkies hadden het merendeel van het balbezit maar konden niet aan kansen komen. Aan de andere kant slaagde Belghali hier wel in, zijn afstandsschot belandde in de linkerhoek. 2-0. Somers probeerde het tij te keren met de invalbeurten van Martens en Rotundo. Met succes! Na een rommelfase belandde de bal bij Godts. Hij trapte de bal met een gelukje tegen de touwen. Een handvol minuten later was daar een scherpe voorzet van Arabaci maar Van de Perre stootte op de doelman. Het slotkwartier bracht weinig kansen voor beide teams. Op het einde van de reguliere speeltijd was daar de grootste kans voor Genk, Van de Perre kopte de bal net naast. Het werd nog heet voor doel met een grote kans voor de ingevallen Rotundo maar hij kon niet beslissen. Zo eindigde de partij op 2-1

Jong Genk kan wederom de punten niet mee naar huis nemen. Ze verdiende vandaag zeker één punt maar blijven achter met lege handen. We onthouden de massale aanwezigheid van onze supporters. Volgende wedstrijd thuis tegen RWDM, Supporters op post!

Startopstelling: Leysen, Carstensen, Didden, Al Mazyani, Rommens, Aziz, Van de Perre, Geusens, Beniangba, Godts & Arabaci.