26/11/2022

Jong Genk klopt leider RWDM met 2-0

Op een koude vrijdagavond kwam leider RWDM op bezoek in de Cegeka Arena. Bij Jong Genk verscheen de Amerikaanse middenvelder Evan Rotundo aan de aftrap. Hij kwam in de zomer over van Schalke 04. De wedstrijd werd stipt om 20h00 op gang gefloten door de Limburgse ref Klass Clerkx.

RWDM, co-leider in 1B, werd verrast door de sterke start van Jong Genk. Onze jongens hadden controle over de beginfase van de wedstrijd en dat met fris en aantrekkelijk voetbal. Net voor het half uur kon Arabaci de bal goed voorbrengen. Victory Beniangba waagde zijn kans en devieerde de bal in de verste hoek: 1-0. RWDM kon in de eerste helft geen enkele echte kans bij elkaar spelen.

De tweede helft begon met enkele wissels bij de bezoekers uit Molenbeek. Coach Euvrard probeerde op deze manier meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar Tobe Leysen kwam zelden in gevaar. Jong Genk straalde veel energie uit. Jay Dee Geusens nam zijn ploeg op sleeptouw en slaagde erin om de score enig mooi te verdubbelen: 2-0 na een streep vanop 25 meter! In het slotkwartier bracht Hans Somers nog enkele frisse spelers in om zo de voorsprong vast te kunnen houden. Jong Genk kwam nooit echt nog in de problemen. 

We starten het weekend dus met een goed gevoel na een 2-0 zege. De euforie was groot bij onze jongens die de drie punten tegen één van de sterkste teams in 1B in eigen huis konden houden. Volgende week gaan we opnieuw op zoek naar de drie punten in het Lotto Park. 

Startopstelling:
Leysen, Rommens, Didden, Al Mazyani, Martens, Geusens, Van de Perre, Rotundo, Godts, Beniangba & Arabaci.

Doelpunten:
25” Victory Beniangba 1-0, 69” Jay-Dee Geusens 2-0