25/01/2023

Bilal El Khannouss verkozen tot belofte van het jaar

De jongens van Wouter Vrancken denderden als een stoomtrein doorheen de eerste seizoenshelft. Hun weerzienwekkend parcours bleef ook vanavond op het gala van de Gouden Schoen niet onbeloond!

Belofte van het jaar

Bilal El Khannouss dartelde het afgelopen jaar over de Belgische velden. Het leverde hem zelfs een selectie op voor het wereldkampioenschap in Qatar. Daar mocht hij voor de Marokkaanse nationale ploeg aantreden in de kleine finale. Tijdens het gala van de Gouden Schoen werd onze jonge balvirtuoos dan ook meer dan terecht uitgeroepen als belofte van het jaar.

Goal van het jaar

Op 23 oktober vorig jaar deed Bryan Heynen de Bosuil ontploffen. Na knap voorbereidend werk van Onuachu en Trésor nam hij een slim balletje van Mike met een halve omhaal vol op de slof om de bal tegen de netten te jagen. Tijdens de enige verkiezing waarbij de supporters zelf hun zeg konden doen, won onze kapitein met ruimte voorsprong en gaat zijn goal de geschiedenisboeken in als het mooiste pareltje uit 2022.  

Coach van het jaar

De architect van al dat prachtig voetbal is onze coach Wouter Vrancken. De afgelopen jaren maakte Vrancken nog het mooie weer bij KV Mechelen. Dat hij die goede resultaten van vorig seizoen wist door te trekken op het hoogste niveau in de Cegeka Arena maakt van hem meer dan terecht de coach van het jaar.

Beste Belg in het buitenland

Tot slot won Kevin De Bruyne de trofee van de beste Belg in het buitenland. Als Genkse familie kunnen we niet trotser zijn op ons jeugdproduct. Keep up the good work, Kevin! Thibaut Courtois en Leandro Trossard vervolledigen de top 3. Een volledig Genks podium dus!