28/01/2023

Jong Genk geeft overwinning uit handen in het slot.

Op Vrijdagavond opende Jong Genk speeldag nummer 20 in de Challenger Pro League. Ze gingen op het Kiel op zoek naar de 3 punten. De verrassing in de basis bij Jong Genk was kersvers Genkie Anouar ait El Hadj. Ook Caicedo werd voor het eerst geselcteerd.

Onze jongens kozen voor een stevig blok in de openingsfase. De thuisploeg had het hier moeilijk mee en vond weinig oplossingen. Jong Genk moest zeker niet onderdoen voor de 3de in de stand. We brachten frivool voetbal met knappe combinaties. In minuut 12 zette Rommens een actie op over de linkerflank. Na heerlijk combinatiespel tussen El Hadj, Geusens en Rommens belandde de bal bij Cutillas Carpe. Dario bedankte: 0-1! Beerschot kon weinig gevaar brengen in het eerste half uur. Langs onze kant hadden we daar minder moeite mee. Een afgeslagen corner viel pardoes in de voeten van Didden die de dubbele voorsprong tegen de netten knalde. Onze Genkies moesten nu proberen te overleven tot aan de rust. Maar net voor de rust was daar dan toch de Antwerpse aansluitingstreffer van Sebaoui. Zo gingen we met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na de rust gingen de jongens van Somers op zoek naar het 3de doelpunt van de avond. Cutillas Carpe was er enkele keren dichtbij, maar zonder succes. Tot 5 minuten voor affluiten was er echter geen vuiltje aan de lucht. Maar in een dol slot kon de thuisploeg de rollen toch nog omdraaien. In minuut 87 hing Vanhimbeeck de bordjes in evenwicht. Ver in de toegevoegde tijd werd Bangoura, na een discutabele rode kaart, van het veld gestuurd. De vrije trap die daaruit volgde nam Beerschot met beide handen aan. Na enkele knappe saves van Leysen kon Sanusi in de herneming de eindstand op het bord zetten: 3-2.

Onze jongens hadden meer verdiend, maar keren met lege handen terug naar Limburg. Het resultaat is teleurstellen. De vechtlust en het spelniveau moeten voor vertrouwen zorgen richting de komende weken.

Op Vrijdag 3 februari nemen onze jonge Genkies het op tegen koploper Waasland-Beveren. Allen op post!