05/02/2023

Flukse Genkies halen punt tegen titelfavoriet SK Beveren

Op vrijdagavond trok Jong Genk richting de Freethiel voor een wedstrijd achter gesloten deuren. Met het oog op de topper van het eerste elftal tegen Antwerp, kreeg de grasmat van de Cegeka Arena maximaal rust. Van de Perre kwam in de plaats van de geschorste Bangoura.

Net zoals in de heenwedstrijd kwam Beveren al vroeg op voorsprong via Mbokani. Onze jongens reageerden meteen met enkele afstandsschoten. Doelman Reus verkeek zich op een schot van Geusens, 1-1. Onze Genkies moesten zeker niet onderdoen voor de titelfavoriet. Het betere spel zorgde voor overwicht en kansen. Zo gingen we rusten met een gelijkspel in een interessante partij.

In de 2de helft werd het spel wat bitsiger, een resem stevige duels namen de bovenhand. Scheidsrechter Bourdeaud’hui bestrafte een duidelijke elleboogstoot van Mbokani slechts met een geel karton. In minuut 57 werd ons een penalty ontnemen na een duidelijke trekfout op Cutillas Carpe. Een handvol minuten later was Dario daar opnieuw. Na een heerlijke combinatie kon hij de Genkies op voorsprong zetten, 2-1. Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok mocht onze kersverse aanwinst Mpie zijn eerste minuten maken voor Jong Genk. Jong Genk hield goed stand, maar net zoals de afgelopen wedstrijden incasseerde we in het slot van de partij nog de zure gelijkmaker.

Wederom een sterke partij van Jong Genk. Goed voetbal en een karrevracht aan kansen. Enkel de drie punten ontbreken nog. Volgende week maken we de verplaatsing naar Virton voor de cruciale wedstrijd in de strijd voor het behoud. Allen op post!

Startopstelling: Leysen, Martens, Et-Taïbi, Dierckx, Rommens, Rotundo, Van de Perre, Geusens, Beniangba, John & Cutillas Carpe.