07/02/2023

Koen Witters moet toekomst keepers academy KRC Genk verzekeren

Koen Witters wordt de nieuwe manager goalkeepers bij KRC Genk. Witters is al 14 jaar actief binnen de club als keeperstrainer doorheen de verschillende jeugdcategorieën. Hij wordt nu vooruitgeschoven om de continuïteit van de gerenommeerde Genkse keepers academy ook in de toekomst te verzekeren en nog verder te professionaliseren.

Koen Witters is een ouwe getrouwe van de Genkse jeugdacademy. Al jaar en dag neemt hij jonge doelmannen bij de hand en vormt hen tot moderne keepers. Absolute toppers die doorstroomden uit de academy en de vier doelmannen (Maarten Vandevoordt, Mike Penders, Tobe Leysen en Vic Chambaere) van de huidige Genkse A-kern werden mede door hem gevormd. Om de werking van de gerenommeerde Genkse keepers academy ook in de toekomst te bestendigen, wordt Witters nu aangesteld als manager goalkeepers.

KRC Genk streeft er elk jaar naar om bij de vier doelmannen van de A-kern minstens drie jeugdproducten te plaatsen. Vanuit die filosofie vonden ook al verschillende doelmannen vanuit de Cegeka Arena de weg naar de G5-competities.

Voor de club is het dan ook een belangrijke stap dat we de continuïteit verzekeren en de werking van de keepers nog verder professionaliseren, zodat we erin slagen om ook toptalenten van de huidige en de volgende generaties in Genk te krijgen en op te leiden”, kadert Dimitri de Condé, Head of Football bij KRC Genk.