13/02/2023

7 op 12 voor Jong Genk na de winterstop!

Op zondagnamiddag maakte Jong Genk de verplaatsing naar het verre Virton. Wegens blessure kon Hans Somers niet rekenen op Geusens en Cutillas Carpe. Yayi Mpie en Toma startten aan de partij.

Op een moeilijk bespeelbaar terrein begonnen onze youngstersdegelijk aan de wedstrijd. Met veel balbezit en een stevig blok hielden ze de ervaren voorlinie van Virton goed onder controle. In de openingsfase viel er enkel een schot van Kelvin te noteren, doelman Vincensini ging goed plat. De thuisploeg begon zwak aan de partij en dwong weinig kansen af. Beide teams konden de ruimtes moeilijk benutten, het zou op details aankomen. Enkele minuten voor de rust was daar een reuze kans voor de thuisploeg. De bal werd knap teruggelegd, maar Dudouit kwam niet tot scoren. Op slag van rust kwam Virton nog eens opzetten. Abdallah Hakim zocht de verste hoek op, maar zijn schot ging net naast. Zo gingen we rusten met een brilscore.

Somers koos voor dezelfde 11 in de tweede helft. Onze Genkies hadden duidelijke instructies gekregen tijdens de koffie. In de tweede periode namen ze het spel over. Kansen konden niet lang uitblijven. Bastien Toma liet zich voor het eerst opmerken met een afstandsschot, de bal ging hoog over. Even later was het wel raak. Victory Beniangba draaide knap rond zijn as en trapte de bal staalhard in de verste hoek. 0-1. Kelvin John kon zelfs de 0-2 binnenschuiven, maar de lijnrechter had buitenspel gezien. Naar het einde toe kwam Virton nog opzetten. Et-Taïbi kon de kopbal maar net van de lijn keren.   Het was nog bibberen op het einde, maar uiteindelijk konden we wel drie levensbelangrijke punten mee richting Limburg nemen.

Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd in onze Cegeka arena tegen SL 16 FC. Maandag 13 februari volgt de loting voor het verdere verloop van de Challenger Pro league.