13/02/2023

Op naar Madrid in de Uefa Youth League!

Onze Genkse U19 trekken in de 1/8ste finales van de Youth League richting Atletico Madrid. In de schaduw van het Wanda Metropolitano stadion zullen onze jongens strijden voor een felbegeerde plek in de kwartfinale. Daarin wacht de winnaar van het duel tussen het Italiaanse AC Milan en het Oekraïense Ruh Lviv.  

Op maandag 13 februari gingen 16 ballen in de trommel voor de loting van de 1/8ste finales van de Youth League. Na de overwinning tegen de Italiaanse topclub Juventus mochten onze jongens zich opnieuw opmaken voor een Europese klepper van formaat. De 8 groepswinnaars van het Champions League Path (daarin werkten de U19 dezelfde groepsfase af als hun respectievelijke eerste ploegen) kwamen samen in de trommel. In de andere pot kwamen de 8 winnaars van de barrages terecht. Die werden gespeeld tussen de nummers twee uit de groepsfase van het Champions League Path en de overblijvers van het Domestic Champions Path, waarin de landskampioenen uit de verschillende Europese jeugdcompetities het tegen elkaar opnamen over twee rondes.

Trip richting Madrid op de planning

Onze youngsters mogen zich opnieuw opmaken voor een topaffiche. Op 28 februari of 1 maart nemen ze het in de schaduw van het iconische Wanda Metropolitano stadion in Madrid op tegen hun leeftijdsgenoten van Atletico Madrid. De trainer van de Spanjaarden is niemand minder dan Fernando Torres. De Spaanse grootmacht werd eerder in het tornooi groepswinnaar in groep B van het Champions League Path. Daarin lieten ze niet enkel FC Porto en Bayer Leverkusen achter zich, ook de U19 van Club Brugge legden ze over de knie. In Brugge werd het 1-3. In Madrid won blauw-zwart wel met 1-2. Aan ons om die stunt te herhalen!

Forza Racing!