20/02/2023

Jong Genk geeft een dubbele voorsprong uit handen

Geen Yayi Mpie en Bastien Toma in de selectie van Hans Somers voor de inhaalwedstrijd tegen de youngsters van Standard. Beide spelers waren op de initiële datum (20 januari) nog actief bij hun vorige club. Het belette onze jongens niet om fel te starten. Na amper 2 minuten was daar man in vorm Beniangba met de openingstreffer. Na een knappe diepe bal van Castro kon Victory de bal met zijn mindere linker tegen de netten knallen. 0-1. De openingsfase beloofde veel goeds voor de mannen van Somers. Geusens bediende Beniangba en hij tekende voor zijn de tweede van de avond. Na de dubbele voorsprong zakten onze jongens terug waardoor SL 16 in de wedstrijd kon komen. Op het half uur ging Carstensen in de mist in de eigen 16. Scheidsrechter Letellier wees naar de stip. Een koud kunstje voor Buksa die de aansluitingstreffer op het scorebord kon zetten. Zo gingen we rusten met een 2-1 voorsprong.

De 2de helft begon minder intensief dan de eerste. De troepen van Hans Somers kwamen moeilijker aan kansen toe. Enkel een schot van Castro viel te noteren. Wanneer je zelf niet tot scoren komt, is het altijd oppassen. Na een knappe actie over de rechterflank belandde de bal bij Ghalidi. Hij hing de bordjes opnieuw in evenwicht. Jong Genk probeerde nog tot een slot offensief te komen, maar er vielen geen doelpunten meer te noteren. Na een evenwichtige partij was een puntendeling de correcte uitslag.

We starten zo op een comfortabele 9de plaats aan de Play-offs. Volgende week zaterdag maken we de verplaatsing naar Deinze. Allen op post!

Startopstelling: Penders, Carstensen, Ouattara, Sadick, Didden, Rommens, Geusens, Castro, Martens, P. John, Beniangba.

Doelpunten:

1-0 Beniangba (3’)

2-0 Beniangba (10’)

2-1 Buksa pen. (29’)

2-2 Ghalidi (79’)