09/05/2023

Jong Genk verliest laatste thuismatch.

Na het gelijkspel tussen Virton en SL16 was Jong Genk zeker van een verlengd verblijf in 1B. Zo konden we onze laatste thuiswedstrijd afwerken zonder druk. Net als tegen Lommel waren er enkele honderden toeschouwers naar de Cegeka Arena afgezakt om de mannen van Somers richting een driepunter te stuwen. Kouassi mocht voor het eerst aan de partij beginnen, hij kwam in de plaats van Kamiel Van de Perre.

Deinze begon met een laag blok aan de partij, Jong Genk kon de bal in alle rust laten rondgaan. Het was wachten tot diep in de eerste helft op de eerste grote kans. Dit was er een voor de bezoekers, Van Landschoot zag zijn poging uiteen spatten op het doelhout. Enkele minuten later was het aan Bastien toma, zijn schot ging maar net over het doel.  Net voor het half uur werd Adnan diep gestuurd. Hij schakelde zijn rechtstreekse tegenstander knap uit maar kon zijn schot niet genoeg kracht meegeven. Vlak voor rust volgde een ingestudeerd nummertje van onze jongens. De voorzet belandde bij Kouassi die op zijn beurt de paal raakte. Zo gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.

Ook in het begin van de 2de helft was het wachten op kansen in de Cegeka Arena. Vlak voor het uur toonde onze Ecuadoriaan zich. Het schot van Caicedo kon doelman Ignacio niet in de problemen brengen. In minuut 67 moest doelman Penders voor het eerst in actie komen, hij duwde de afgeweken poging maar net over. Didden luidde het slotkwartier in met een heerlijke knal tegen de kruising, weer net niet voor onze Genkies. Na contact ging Kamiel neer in de zestien, maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. Enkele minuten later deed hij dit wel aan de andere kant. De Belder zette de strafschop feilloos om. 0-1. Enkele minuten later stond er een dubbele achterstand op het bord. Na mistasten van Penders kon de dubbele achterstand in een leeg doel geschoven worden. Zo verloren we onze laatste thuiswedstrijd. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd in en tegen Virton.

Opstelling: Penders, Caicedo, Didden, Et-taïbi, Rommens, Kouassi, Toma, Bangoura, Kelvin, Yayi Mpie, Abid.