22/07/2023

Nipte overwinning voor Jong Genk.

Op een zonnige zaterdagmiddag maakten we de verplaatsing naar Heist voor onze 2de oefenwedstrijd van het seizoen. Kelvin kwam terug uit ziekte, youngsters Karetsas en Cauwel waren ook terug van de partij.

1ste HELFT

Opstelling: Penders, Bafdili, Cauwel, Al Mazyani, Caicedo, Van de Perre, Karetsas, Rotundo, Kelvin John, Mirisola, Nuozzi.

Het was een lastige openingsfase, veel duels en middenveldspel zonder al te veel kansen voor beide teams. Na 20 minuten wist Mirisola hier verandering in te brengen. De Genkse aanvaller glipte door de buitenspelval en legde terug op Kelvin John die de bal tegen de netten schoot. Na dit doelpunt viel de motor stil, zo werden er in de eerste helft geen 100% kansen meer genoteerd. De troepen van Coen gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

2de HELFT

Opstelling: Penders, Martens, Manguelle, Al Mazyani, Claes, Abid, Yayi Mpie, Arabaci, Da Costa, Touré, Adedeji.

De 2de helft werd aangevat met negen verse krachten. Adedeji, die er duidelijk weer veel zin in had, kon bijna verrassen met een staalharde volley, maar doelman Van Aarschot duwde over. Penders kon zich op het uur ook eens tonen. Mike dook in de voeten van de doorgebroken thuisspeler en verhinderde zo de aansluitingstreffer. Op enkele kansen na bleef het rustig voor het Genkse doel.

Zo sluiten we ook onze tweede oefenwedstrijd af met een overwinning.

Woensdag maken we de verplaatsing naar onze nieuwe thuisbasis waar we het opnemen tegen ASV Geel.