27/07/2023

Jong Genk op stoom, derde overwinning op rij.

Woensdagavond speelde Jong Genk zijn eerste wedstrijd in de nieuwe thuisbasis in Geel. De tegenstander? ASV Geel, dat dit seizoen zal uitkomen in derde nationale B. Trainer Jelle Coen kon rekenen op Josue Kongolo die pas zijn debuut maakte voor de A-kern tegen Burnley.


Eerste helft

Onze jongens begonnen weer zeer sterk aan de wedstrijd. Onze Amerikaanse middenvelder Rutondo kon de score openen met een knap afstandsschot. Na mistasten achterin kon diezelfde Rutondo zijn 2de van de avond binnen schuiven. Jong Genk strafte elke fout achterin genadeloos af, Kelvin John profiteerde van plaatselijk geklungel en legde 0-3 tegen de touwen. Na een lichte overtreding van Al Mazyani ging de bal op de stip, Van Parys trapte de aansluitingstreffer binnen. De aanvallen van Jong Genk waren vlijmscherp. Abid leverde de bal knap af bij John die met een gelukje de 1-4 ruststand kon vastleggen.

Tweede helft

Onze jongens tikte de tegenstander helemaal zoek. Na een vlotte aanval was het uiteindelijk Abid, na een heerlijke actie, die de niet eens overdreven 1-5 op het scorebord trapte. Even later besliste de pas ingevallen Nuozzi de partij. Een knappe 1-6 zege!

Jong Genk wint voor de derde keer op rij. Een perfect rapport voor onze nieuwe coach! Zaterdag spelen we tegen La Louvière. Deze wedstrijd zal afgewerkt worden achter gesloten deuren.