02/08/2023

Jong Genk zet zegereeks voort met overwinning op Sporting Hasselt

Jong Genk trapte de maand augustus af met een uitwedstrijd tegen de buren van Sporting Hasselt. Onze jongens zetten hun sterke vorm voort en boekten hun vijfde achtereenvolgende overwinning.

Eerste helft

In de opstelling zagen we Leysen, Toma, Kelvin, Mohamed, Mirisola, Cauwel, Martens, Bafdili, Adedeji en Victory. Beide teams hadden moeite om in de wedstrijd te komen, met veel rommelige fases en duels die het spelbeeld bepaalden. Het was Adedji die het verschil maakte. Na het openingskwartier wist hij de bal onhoudbaar in de rechterhoek te schuiven. De supporters wachtten geduldig op meer kansen, maar de eerste helft eindigde met een voorsprong voor Jong Genk.

Tweede helft

De tweede helft begon het team van Jelle Coen met volgende spelers: Leysen, Manguelle, Arabaci, Mohamed, Victory, Yayi Mpie, Da Costa, Touré, Nuozzi. Ondanks de verse krachten bleef het spelbeeld onveranderd tot in de 60e minuut. Een prachtige combinatie tussen invallers Nuozzi en Yayi Mpie werd ternauwernood gestopt door doelman Ghijsens. Het waren opnieuw de invallers die zorgden voor het gevaar. Touré sprintte voorbij de verdediging en bediende de vrijstaande Da Costa, die de voorsprong kon verdubbelen. Opnieuw een zege: 0-2.

Volgende uitdaging

Komende zaterdag staat de volgende uitdaging op het programma: een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. We kijken uit naar deze wedstrijd en hopen onze zegereeks voort te zetten.