13/08/2023

Jong Genk klopt SK Beveren in openingsduel

We trapten het seizoen af in onze nieuwe thuisbasis, het Leunenstadion. Een perfecte grasmat en een gezellig sfeertje waren de perfecte ingrediënten voor deze voetbalnamiddag. Jelle Coen dropte twee 15-jarige spelers aan de aftrap: Karetsas en Manguelle werden beloond voor hun goede voorbereiding. Onze elf spelers – met een gemiddelde leeftijd van 17,5 jaar – ontvingen SK Beveren.

Eerste helft

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Abid, die door een bedrijvige Caicedo alleen voor doel werd gezet. Geen openingsdoelpunt, maar dat bleek uitstel van executie.

Zo’n 20 minuten duurde het, toen Kelvin John de 1-0 voorbij Reus schoof. Aangever van dienst: Kos Karetsas, die met een prachtige doorsteekpass aan de basis lag van de snelle counter. Voorts was het wachten op een reactie van de bezoekers tot op slag van rust: een lange bal schrikte de Genkse defensie op, laatste man Manguelle kwam tussen en kreeg een rood karton.

Tweede helft

Tien Genkies tegen elf Waaslanders. Geen makkelijke opdracht om de tweede helft, tegen vicekampioen SK Beveren, aan te vatten. Om de offensieve fratsen van de bezoekers op te vangen, bracht Jelle Coen twee defensieve krachten. Bangoura en Arabaci moesten voor een stevig blok zorgen achterin. Een rol die ze met glans vervulden, want Jong Genk werd amper uit verband gevoetbald. Wanneer dat toch gebeurde, stond er nog steeds Mike Penders. Met enkele knappe reddingen hield de kersverse kapitein ons overeind. Zo wonnen onze jongens - met een extreem jonge ploeg - hun eerste wedstrijd van het seizoen met het kleinste verschil.

Trainer Jelle Coen was zeer tevreden:

“Ik kijk niet naar de leeftijd, als je klaar bent dan speel je. De jonge jongens paste perfect in het wedstrijdplan, met als voorbeeld de assist van Kos. We hebben nu een resultaat gehaald waarop we verder kunnen bouwen.”