23/09/2023

Knap gelijkspel op KV Oostende

Op de 6de speeldag trokken de Limburgers naar KV Oostende. De kustploeg - onder leiding van Stijn Vreven - had zijn draai nog niet echt gevonden in de Challenger pro league. Jelle coen koos voor Adnane Abid en Noah Sternberg dit ten koste van Kelvin John.

De thuisploeg vuurde meteen een waarschuwingsschot af, zo waaide - in minuut 1 - de bal er aan het zee’tje al bijna in. In de omschakeling was het Victory die de jongens op weg naar de overwinning kon zetten maar aarzelde te lang. Kans verkeken. Aan de overzijde was het wel raak. Henderson kon een voorzet-schot aan de 2de paal binnen tikken. Er viel een zee aan ruimte tussen de linies, Jong Genk wist hier goed gebruik van te maken. Zo dacht Kos op het half uur even aan een strandwandeling. De verdediging van de kustboys moest eraan geloven, onze 15-jarige diamant ronde zelf af: 1-1. Wat een goal! Vlak voor rust was het Kamiel Van de Perre die ons zowaar op voorsprong kon zetten maar zag zijn schot gekeerd door doelman Bossin.

 

De 12de man zette zich even achter de thuisploeg en met succes, na een resem aan kansen was het de man van het eerste doelpunt die KVO opnieuw op voorsprong bracht. Jong Genk moest weer volop aan de bak. Coach Coen stuurde Bangoura het veld in, hij moest dienen als extra kracht bij stilstaande fases. Amper drie minuten later bedankte hij en bracht onze jongens terug op gelijke hoogte. Penders hield ons in de slotfase meerdere malen recht en zo bleef de stand ongewijzigd.

Volgende week maken we de verplaatsing naar Dender.

Startopstelling: Penders, Al Mazyani, Manguelle, Kongolo, Arabaci, Claes, Van de Perre, Karetsas. Sternberg, Abid, Victory.