05/12/2022

Knappe tweede plaats voor onze U12 in Polen!

Dit weekend namen onze U12 deel aan de prestigieuze internationale ENEA Lech Cup in het Poolse Poznan.

Dit zaaltornooi staat hoog aangeschreven en wordt niet voor niets de "Champions League U12" genoemd. Het format is simpel. Er zijn 8 deelnemende ploegen en iedereen speelt tegen iedereen op de eerste dag van het tornooi. Een algemene ranking na dag 1 bepaalt welke 4 ploegen Champions League spelen en welke 4 ploegen Europa League spelen.

Na een gelijkspel tegen RB Leipzig, verlieswedstrijden tegen Lech Poznan en Slavia Praag volgden er winstwedstrijden tegen Southampton, Chelsea, Valencia en Sporting Lissabon. Daardoor eindigde KRC U12 dag 1 op een mooie 2de plaats. Opdracht volbracht voor de eerste dag!

Dag 2 ging van start in de Champions League poule met verlies tegen Chelsea, maar wel met winst tegen Valencia en Lech Poznan. Op deze manier eindigden we tweede in onze poule en speelden we de finale van het tornooi tegen Chelsea.

In de finale tegen de Engelsen kwam KRC na een blitzstart op een 2-0 voorsprong waarna Chelsea stelselmatig het evenwicht herstelde en de partij na een spannend slot eindigde in een 2-2 gelijkspel. In de penaltyteeks viel het dubbeltje jammer genoeg naar de verkeerde kant waardoor Chelsea de eindwinnaar werd en onze jongens met het zilver huiswaarts keerden.

Met een rugzak vol ervaringen en leermomenten kan KRC U12 nu de terugronde aanvatten om zo opnieuw verder te ontwikkelen. Prima gedaan!