15/01/2023

Europese toptornooien op bezoek

Gisteren ontvingen we in onze academie enkele organisatoren van Europese toptornooien. Ze werden door KRC Genk uitgenodigd om ideeën uit te wisselen en te spreken over wat alle genodigden bezighoudt: een hoogstaand tornooi organiseren waarin de jeugdspelers een schitterende beleving kunnen ervaren. Het werd een heel leerrijke en warme ontmoeting, met organisatoren uit Turkije, Hongarije, Spanje, Polen, Nederland en België.

Na de vele boeiende presentaties volgden aan tafel leuke verhalen over 12-jarigen die deelnamen aan bepaalde tornooien en nu profvoetballer zijn. Of over een team dat zijn vlucht mist. Of over het uitdagende Corona-tijdperk.
Ongelooflijk hoeveel vrijwilligers er in Europa bezig zijn om spelertjes van alle leeftijden te vermaken en wedstrijden op hoogstaand niveau aan te bieden.

We hopen dat we met KRC Genk nog aan heel veel van dergelijke toptornooien kunnen deelnemen, want voor onze academie is zo’n deelname een belangrijk leermoment voor spelers en staf. Het spelen van wedstrijden tegen de beste jeugdploegen uit de ganse wereld is een niet te onderschatten puzzelstukje in de opleiding van onze talenten.