08/10/2023

Nipte nederlaag voor Jong Genk

Jong Genk kreeg op de 8ste speeldag de Kielse ratten op bezoek. De Antwerpenaren stonden op gelijke hoogte in het klassement, bij een overwinning sprongen de Genkies – voor enkele uurtjes – naar de 2deplaats.

De wedstrijd zat op slot in de openingsfase, veel rommelige fases en weinig kansen zorgden voor een onaangenaam begin van de partij. Zo kon het wel eens op een tactisch spelletje tussen beide coaches uitdraaien. Een flauw schotje van Kelvin was het enige dat er te noteren viel voor de thuisploeg. De bezoekers kwamen gevaarlijker uit de hoek, maar keer op keer stond daar die dekselse Mike Penders weer. Hij kroonde zich tot de hoofdrolspeler van een minder goede eerste helft.

Aan het begin van de 2de helft zagen we een ander Genk uit de kleedkamer komen, met hoge druk probeerde ze het de doelman lastig te maken. Kelvin slaagde hierin en wist de bal op het hoofd van Mirisola te schilderen. Robin – die vorige week zijn eerste doelpunt maakte - kopte de bal in een leeg doel. KRC Genk op voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur. Nadat de scheidsrechter een discutabele fase liet begaan, belande de bal in de voeten van Reyners. Hij schoof de aansluitingstreffer voorbij Penders. Enkele minuten later werd Bangoura na een 2de gele kaart richting de douches gestuurd, het werd een zware slotfase voor onze Genkies. Bangoura had het warm water nog niet aangezet wanneer de achterstand een feit was. Nzita legde de eindstand vast en zo verloor Jong Genk met 1-2.

Volgende week rusten we even uit tijdens de interland-break.