03/11/2023

Alweer onnodige nederlaag voor Jong Genk

In de thuiswedstrijd tegen RFC Luik, koos Coen voor twee nieuwe namen: Nuozzi en Beniangba maakten hun opwachting. Voor Nuozzi was het de eerste keer dat hij aan de aftrap verscheen. Jong Genk had een puntenloze maand achter de rug en was gebrand om hier vanavond verandering in te brengen.

Het startsignaal van de wedstrijd werd 15 minuten uitgesteld wegens een botsing die vertraging op de E313 veroorzaakte. Beide teams waren het aanschuiven duidelijk beu en kozen voor een hoge versnelling aan het begin van de wedstrijd. Een dubbele kans voor de bezoekers en een licht strafschopgeval voor de thuisploeg kleurden de openingsfase. Ex-Genkie Bertaccini was in bloedvorm en bewees dit op het halfuur. Een afgeweken schot kon niet gekeerd worden door Penders. Nog geen minuut later was het wederom een ex-Genkie die het mes nog wat dieper in de wonden duwde. Nyssen verdubbelde de achterstand met een fraai doelpunt: 0-2. Zo eindigde een zwakke eerste helft van de thuisploeg met een dubbele achterstand. Een lastig gegeven aangezien we dit seizoen een achterstand nog niet konden omzetten naar een overwinning.

Onze jongens bleven niet bij de pakken zitten bij de start van de 2de helft. Al Mazyani kwam twee keer in een goede positie, maar wist deze niet te verzilveren. Een hoopgevende start van de 2de helft! Aan de andere kant was het wederom Faissal die de totale afstraffing kon vermijden met een cruciale ingreep. Enkele minuten later keerde ons rubriekje “discutabele fase van de week” terug. Net zoals vorige week gunde de arbitrage ons de verdiende strafschop niet. Verdediger Lucker maakte een duidelijke beweging naar de bal, maar scheidsrechter Ledda kneep een oogje dicht en liet begaan. De Genkse aanval schoot wakker bij het ingaan van de extra tijd. Sternberg maakte met een gelukje de 1-2. Zijn eerste doelpunt in blauwwit.

Tijd voor een dolle slotfase? Neen. Na te slap verdedigen bij de thuisploeg was het Mouchamps die de 1-3 kon binnenduwen. De Genkse storm was nog niet gaan liggen na het tegendoelpunt. Invaller Mirisola wist nog te milderen tot 2-3. Het geloof kroop in het team en onze jongens bleven aanvallen. In minuut 94 zette Kelvin de toeschouwers nog even op het puntje van de stoel. Hij kapte zijn man knap uit maar kon de Genkse ommekeer niet voltooien.

Zo verliezen we voor de 4de keer op rij.

Volgende week maken we de verplaatsing naar SL16, de belofteploeg van Standard.