12/11/2023

Jong Genk verliest bij SL16 FC

Feest in het Genkse kamp waar Al Mazyani zijn contract verlengde voor de partij tegen SL16 FC. Faissal tekende een nieuw contract tot anno 2025. Het was afwachten of de festiviteiten verdergezet konden worden in het Stade De La Cité de L’oie.

De dominantie omzetten naar doelpunten, dat was waar trainer Coen om vroeg voor de wedstrijd, na amper 5 minuten stelde Bangoura woord bij daad. Zo viel de bal na een dubbele kans in de voeten van de Ibrahima Bangoura die de 0-1 in de hoek kon duwen. Even later kwam de thuisploeg langszij. Daan Dierckx werd in de 21e minuut in stelling gebracht en hij bracht zo de bordjes terug op gelijke hoogte: 1-1. Het was Jong Genk dat de match terug in handen nam met grote kansen voor Karetsas en Caicedo, maar zonder succes. Tegen de gang van het spel in was het dan toch de thuisploeg die mocht vieren. Rechtsachter Lawrence legde de bal met een gelukje langs doelman Penders. Zo kwamen onze jonkies weer maar eens op achterstand. In de 2de helft moest het beter!

De 20-jarige Abid kwam het veld in aan het begin van de 2de helft, dit ten koste van Karetsas. Abid had de boodschap begrepen en begon bijzonder bedrijvig aan zijn wedstrijd. Het draaide uit op een kampeertripje op de helft van de Rouches, maar zonder echt heel gevaarlijk te kunnen zijn. Net zoals in de eerste helft was dit het moment waarop de thuisploeg terug kon tegenprikken. Na een licht contact tussen Bangoura en Zianni ging de bal op de stip. Ghalidi bleef rustig en schoof de bal in het doel. Een zware klus voor Jong Genk dat nu 3 doelpunten nodig had voor de volle buit. In minuut 70 was het weer tijd voor ‘de foute beslissing van de week’. Een duidelijke overtreding op de doorgebroken Nuozzi werd niet bestraft met een geel karton, de dader in kwestie stond reeds geel geboekt en zou dus altijd richting de kleedkamers moeten vertrekken. SL16 maakte van elke mogelijkheid gebruik om het spel stil te leggen d.m.v. een stevige tackle of een opzichtige duwfout. De Genkies kwamen hier niet meer onderuit en verliezen zo een belangrijk duel.

Volgende week geen wedstrijd wegens interlandverplichtingen. De week erop ontvangen we Seraing.