08/12/2023

Nipte nederlaag voor Jong Genk tegen Patro

Na de overwinning op Lommelse bodem stond er vanavond al een nieuws derby op het programma. In het Leunenstadion kwam Patro Eisden op bezoek. Paars-wit promoveerde afgelopen seizoen naar de Challenge Pro League en is bezig aan een prima seizoen. Het team uit het Maasland had na 14 speeldagen reeds 22 punten bij elkaar gevoetbald en zakte met veel vertrouwen af naar onze thuishaven in Geel. Jelle Coen, onze coach, zag zich genoodzaakt een wijziging door te voeren in het team dat vorig weekend de overwinning behaalde in Lommel. De afwezigheid van de geschorste Kongolo werd opgevangen door Faissal Al Mazyani, die zijn plaats centraal achterin in het basiselftal innam.

Amper doelkansen in eerste helft

De wedstrijd begon met veel strijd en vechtlust van beide kanten. Echter, ondanks de inzet, bleef het echte doelgevaar uit. Mike Penders, die vorige week nog uitblonk, had een relatief rustige eerste helft en hoefde zich niet te bewijzen in de eerste 40 minuten. Toch kwam de wedstrijd vlak voor rust op scherp te staan. In de 43ste minuut kregen onze bezoekers een strafschop toegekend na een haakfout van Bangoura op de behendige Hadj-Moussa. Kevin Kevis nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk binnen, wat de stand op 0-1 bracht.

Zelfde spelbeeld in tweede helft

In de tweede helft gingen dezelfde elf spelers uit Genk op zoek naar een snelle gelijkmaker, echter zonder concreet doelgevaar te creëren. Na een uur werden John en Beniangba ingebracht om de Genkse aanval te versterken, ten koste van Abid en Mirisola. Dit resulteerde meteen in de eerste doelpoging, waarbij Kamiel Van de Perre - wederom de aanjager vandaag - een schot waagde, maar zijn trap was te zacht om de doelman, Belin, te bedreigen. Aan de andere kant moest Mike Penders zich onderscheiden op een kopbal van Corstjens die van richting was veranderd. Jong Genk reageerde direct, waarbij Kelvin John twee keer probeerde om de ploeg op gelijke hoogte te brengen. Eerst werd zijn schot vanaf rechts geblokkeerd, en even later ging zijn kopbal naast het doel. In de slotfase zocht het jonge Genkse team nog steeds naar de gelijkmaker. Martens zette goed door vanaf rechts, maar het schot van Claes werd geblokkeerd. Ondanks een sterke inzet en een goede wedstrijdmentaliteit slaagde Jong Genk er helaas niet meer in om de gelijkmaker te scoren. De beste kans kwam nog via Adedeji-Sternberg, maar ook zijn ultieme poging ging naast het doel. Het resultaat was een nipte en eigenlijk onverdiende nederlaag op eigen terrein: 0-1.

Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij SK Beveren. Aftrap om 20.00 uur in het Freethielstadion.