17/12/2023

Opnieuw onnodige nederlaag voor Jong Genk

Met Kerstmis in zicht maakte onze jongens vanavond naar de verplaatsing naar SK Beveren! Akpan was de meest verrassende naam in de basisopstelling van de Limburgers, hij verving Al Mazyani.

In de heenwedstrijd zagen we Jong Genk zeer sterk starten tegen de Waaslanders. Ook vandaag grepen onze jongens de tegenstander meteen bij de keel. In het openingskwartier kreeg het team van Jelle Coen enkele prima doelkansen. Zo werd Sternberg alleen voor doel gezet door Claes, maar Reus kon met een beenveeg het Genkse openingsdoelpunt voorkomen. Pas na 25 minuten kwam SK Beveren dreigen. Doelman Mike Penders was bij de les op de poging van Ismaheel. Jong Genk domineerde de partij, maar ondanks de Genkse dominantie was de stand aan de rust 0-0. Daar was vooral de thuisploeg tevreden mee.

Na de rust kwam Beveren beter in de wedstrijd. Rond het uur kwam de thuisploeg op voorsprong toen een voorzet van Hrncar door aanvaller Kolayipou in doel werd geschoten. Jong Genk verloor de controle over de wedstrijd, maar Beveren hielp een handje om het vuur opnieuw aan te wakkeren. De bal ging op de stip na handspel van doelpuntenmaker Kolayipou. Thomas Claes zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. Vlak daarvoor zag Nolan Martens de Genkse gelijkmaker net langs doel vliegen. Het feest was echter van korte duur. Amper 2 minuten later was het Jenthe Mertens, ex-Genk, die de thuisploeg weer op voorsprong bracht: 2-1. Victory Beniangba kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging belandde in het zijnet.

Zo verliezen we de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar, tot volgend jaar!