27/01/2024

Jong Genk wint knap met 3-0 van RSCA Futures

Jong Genk bevindt zich in een positieve flow. Na de zege tegen KMSK Deinze behaalde het team van Jelle Coen afgelopen week een verdienstelijk gelijkspel tegen Zulte-Waregem. Vandaag ontvingen onze jonge Genkies - op eigen terrein - hun leeftijdsgenoten van RSCA Futures.

In een gelijkwaardige openingsfase kwam de eerste dreiging van het bezoekende team. Motegnies zag zijn uitstekende individuele inspanning eindigen tegen de bovenkant van de lat. Aan de andere kant kreeg Jong Genk ook een eerste kans. Victory Beniangba stuurde Noah Adedeji-Sternberg knap diep, die koelbloedig bleef en de bal over Vanhoutte in het doel stifte.

Na het doelpunt van Jong Genk kregen de toeschouwers voornamelijk veel spel op het middenveld te zien, met weinig grote kansen. Op het halfuur moesten de bezoekers verder met 10 spelers na een harde tackle van Tajaouart op Akpan. De bezoekers leken even aangeslagen door deze tegenslag, want Jong Genk begon nog dominanter te spelen. Een dappere poging van Karetsas werd geblokkeerd, terwijl Sternberg zijn kopbal naast het doel zag gaan. Nog geen dertig seconden later wist Noah echter wel te scoren. Hij schoot een afvallende bal in één keer langs Vanhoutte. In de laatste seconden van de eerste helft werden de toeschouwers nog getrakteerd op een mooie aanval. Karetsas bediende Beniangba, die na een soloactie de bal in de handen van Vanhoutte schoot.

Na de rust vertoonde de wedstrijd een vergelijkbaar beeld. Jong Genk bleef dominant en wist in de eerste fase van de tweede helft enkele goede kansen te creëren. Claes bediende Beniangba, maar de aanvaller slaagde er niet in zijn schot op doel te richten. Slechts een minuut later schoot Karetsas van dichtbij op doelman Vanhoutte. Jong Genk bleef de helft van de bezoekers bestoken met aanvallen. Adedeji Sternberg vond Beniangba bij de tweede paal, maar diens poging miste net het doel.

Na ongeveer driekwart van de wedstrijd ondernam Karetsas een nieuwe poging om de score naar 3-0 te tillen. Zijn vrije trap werd echter knap uit doel gekopt door een verdediger van de tegenpartij. De bezoekers probeerden weliswaar te dreigen, maar slaagden er niet echt in om grote kansen bij elkaar te voetballen. Jong Genk bleef aan de overzijde op zoek naar het beslissende doelpunt. Beniangba werd opnieuw aangespeeld door Karetsas, maar zijn schuiver richting doel werd gepareerd door Vanhoutte.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg invaller Wilson Da Costa twee opeenvolgende kansen om de wedstrijd te beslissen. Zijn eerste poging werd geblokkeerd, maar enkele seconden later slaagde de snelle aanvaller er wel in om te scoren. Nolan Martens leverde een uitstekende voorzet af, en Wilson scoorde zijn eerste doelpunt in het professionele voetbal.

Drie-nul dus, meteen ook de eindstand. Onze jongens gaan verder op hun positieve elan.