Aansluitingen

Aansluiten als spelend lid bij de jeugd van KRC-Genk

Met de regelmaat van de klok krijgen we de vraag: "Kan ik mij op éénzijdig verzoek bij KRC aansluiten?"
Hiermee bedoelt men dan "als jeugdspeler". Dat is niet mogelijk.

KRC Genk is geen club waarvan iedere jeugdspeler zomaar lid kan worden en blijven. Er gaat een strenge selectieprocedure aan het lidmaatschap vooraf.

KRC Genk streeft ernaar spelers op te leiden voor het eerste elftal en daarom wordt na elk seizoen beoordeeld of een speler zich blijft ontwikkelen en dus de opleiding kan blijven volgen. 

Ze weten ook vanaf het begin dat jaarlijks tweemaal geëvalueerd wordt en dat het altijd mogelijk is dat ze na een paar jaar de club moeten verlaten.

Dit oogt allemaal niet zo sympathiek, maar het is de enige mogelijkheid om tot jeugdspelers te komen met een potentiële meerwaarde voor het A-team en ons te vrijwaren van een jeugdwerking met meer dan duizend spelertjes.

Uiteraard proberen de trainers en de begeleiding van de jeugdopleiding alle spelers naar het allerhoogste niveau te brengen. Slechts een héél kleine groep kan de uiteindelijke overstap naar het profvoetbal maken. Toch is een jeugdopleiding nooit voor niets geweest. Je kreeg de gelegenheid samen met andere spelers tot een zo hoog mogelijk niveau te komen. Voor iedereen ligt het eindstation ergens anders. Een jeugdopleiding is altijd een goede leerschool en dan niet alleen puur op voetbalgebied. 

Wat raden we de mensen aan?

Sluit je zoon aan bij de locale club van jullie voorkeur. Als hij daar een meerwaarde is, valt hij zeker op, ook bij onze scouts. We hebben er voor de jeugd alleen al zo een twintigtal. Als je zoon wordt uitgepikt, neemt KRC zelf contact.

Jeugdopleiding KRC Genk