15/05/2023

Jong Genk sluit het seizoen af met een nederlaag

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen maakten we de verplaatsing naar degradant Virton. Onze jongens waren voor de wedstrijd al zeker van een verlengd verblijf in de Challenger Pro League. Het sein voor Hans Somers om nog wat jong geweld in de ploeg te droppen. Josue Kongolo speelt momenteel bij de U18, maar mocht vrijdagavond voor het eerst proeven van het profvoetbal.

De wedstrijd werd enkele minuten uitgesteld na een protestactie van de thuisaanhang. De thuisploeg had de boodschap begrepen, Doue zag zijn poging maar net naast doel verdwijnen. In de 10de minuut tekenden onze jongens voor het eerste gevaar. John legde de bal knap achteruit, maar het schot van Toma was te centraal. Het spel ging goed heen en weer, enkele minuten later hield Chambaere ons goed recht. Na de kansrijke openingsfase viel het spel even stil. Het was wachten op gevaar tot in minuut 23 toen een afgeweken schot van Aguemon verdween in het Genkse doel. 1-0. Na het doelpunt vielen er geen grote kansen meer te noteren, zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

Bij het begin van de 2de helft staken we meteen enkele keren de neus enkele keren aan het venster. Maar Abid en Et-Taïbi konden de bordjes niet in evenwicht hangen. Aan de overkant was een goede Chambaere nodig die ons meerdere malen recht wist te houden met enkele reflexen. Net na het uur kwam de thuisploeg dan toch op de dubbele voorsprong, via Dudouit. Naar het einde van de partij maakte voetbal plaats voor enkele opstootjes en stevige duels. Het was Toma die kon tekenen voor de aansluitingstreffer door het leer knap langs doelman de Ridder te schuiven. In het slotkwartier ontving Kouassi zijn 2de geel na een zeer lichte overtreding. Uit deze vrije trap volgde dan ook nog eens de doodsteek voor onze jongens, Dudouit met zijn 2de van de avond. 3-1. In de slotfase moest debutant Kongolo het veld geblesseerd verlaten, Dierckx kwam in zijn plaats. Zo eindigde deze partij op 3-1. Nu even rust voor onze spelers en dan opnieuw werken voor het volgende seizoen in 1B!

Opstelling: Chambaere, Rommens, Et-Taïbi, Kongolo, Caicedo, Kouassi, Toma, Galarza, John, Abid, Yayi Mpie.