13/08/2023

Jong Genk zorgt voor primeur in Belgisch profvoetbal

Jong Genk trapte zondag op eigen veld het seizoen in de Challenger Pro League af tegen SK Beveren. Nieuwbakken trainer Jelle Coen zorgde bij zijn eerste officiële aantreden meteen voor een primeur in het Belgisch profvoetbal. Sinds dit seizoen mogen spelers aantreden in het professioneel voetbal vanaf 15 jaar. Een jaar vroeger dus dan afgelopen seizoenen. De Genkse oefenmeester maakte meteen gebruik van die mogelijkheid door Konstantinos Karetsas (19/11/2007) en Brad Manguelle (27/11/2007) de wei op te sturen.

Karetsas gaf meteen zijn visitekaartje af met een splijtende doorsteekpass op Kelvin John die tekende voor de 1-0 en de match zo besliste. Zo werd Kos in één beweging de jongste speler ooit betrokken bij een doelpunt in de Challenger Pro League. Leuk weetje: de gemiddelde leeftijd van het basiselftal van Jong Genk bedroeg 17,5 jaar. Daarmee is het de jongste profploeg ooit in het Belgische profvoetbal. 

“Het is geen geheim dat wij grote pleitbezorger waren om de leeftijdsgrens naar 15 jaar te verlagen. Bij deze voegen we de daad meteen bij het woord”, knipoogt Stijn Haeldermans, technisch coördinator Jong Genk. “Jonge spelers opleiden en kansen geven om zichzelf te ontplooien bij de grote jongens is de kern van onze visie bij KRC Genk. Dat Kos vandaag meteen zijn waarde voor de ploeg bewijst, maakt het eens zo mooi."

Lees hier het verslag van de 1-0 zege tegen SK Beveren.