15/09/2023

Nederlaag voor Jong Genk

Op vrijdagavond kreeg Jong Genk voor het eerst dit seizoen een team dat uit de hoogste voetbalklasse was gedegradeerd op bezoek. Zulte Waregem kwam naar het Leunenstadion met een selectie ter waarde van maar liefst 11 miljoen euro, de duurste in de hele Challenger Pro League. De thuisploeg, met de jongste spelersgroep van de competitie, wilde er alles aan doen om de punten in Limburg te houden.

Opstelling: Penders, Al Mazyani, Kongolo, Arabaci, Van de Perre, Claes, Karetsas, Kelvin, Victory, Sternberg.

Het beweeglijke spel van de thuisploeg hield de bezoekers weg van echte kansen. Het duurde tot de 23e minuut voordat Zulte Waregem gevaarlijk werd. Maar meteen was het raak voor de bezoekers: Traore bediende de ervaren Brüls en die kon de score openen. Enkele minuten later sloeg het noodlot toe voor onze jongens. Gano brak door en had contact met Kongolo. Scheidsrechter Teuben aarzelde niet en trok meteen een kaart. Onbegrijpelijk.

Het team van Coen bleef niet bij de pakken zitten en ging in de aanval. Sternberg versnelde aan de zijlijn en liet zijn verdediger in de stof bijten voordat hij de bal knap voorzette. Het was Victory die de verdiende aansluitingstreffer maakte, helemaal alleen. Beniangba kon er geen genoeg van krijgen. Enkele minuten later strafte hij het slordige verdedigen van de bezoekers af en stuurde ons de rust in met een voorsprong van 2-1.

We wisten dat de tweede helft moeilijk zou worden met een man minder. Aan het begin van de tweede helft scoorden de mannen van Euvrard meteen. Decostere versloeg doelman Penders vanuit een scherpe hoek en bracht de score weer op gelijke hoogte. Het overwicht waren we logischerwijs kwijt, maar in de omschakeling bleven we gevaarlijk. Er waren kansen voor Claes, Abid en Kelvin, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Het leek erop dat we op een gelijkspel afstevenden, maar dat veranderde op het laatste moment. Vlak voor het einde wist Zulte nog twee doelpunten te scoren. Demuynck en Badou bepaalden de eindstand op 2-4.

Volgende week gaan op bezoek bij KV Oostende.