27/09/2023

Genkse toptalenten worden voortaan gevormd op het H.Essers Talent Park

H.Essers en KRC Genk gaan een diepgaande en duurzame samenwerking aan op gebied van jeugdwerking.  In het verleden werkten KRC Genk en het toonaangevende Limburgse familiebedrijf reeds samen. Die samenwerking wordt nu stevig opgevoerd. “De waarden, normen en de focus op talentontginning en -ontwikkeling in beide organisaties lopen perfect simultaan. De samenwerking rond de Genkse jeugdwerking is dan ook een logische volgende stap in ons wederzijds engagement”, klinkt het bij beide partijen.

De oplettende bezoeker op de Jos Vaessen Talent Academy had het al gemerkt, er prijkt een nieuwe naampartner op en rond het Genkse Talent Park. H.Essers zet voortaan mee de schouders onder de Genkse jeugdacademie. “De Genkse jeugdwerking staat wereldwijd bekend om haar talentontginning en -ontwikkeling. Dat is exact ook de filosofie die wij bij H.Essers ook volgen, door volop in te zetten op jonge talenten. Binnen ons bedrijf geven we hen alle kansen om zichzelf maximaal te ontplooien en door te groeien binnen onze werking”, duidt Mike Dautzenberg, CHRO bij H.Essers, de keuze voor KRC Genk.

“Ook wij wilden niet zomaar met iedereen in zee te gaan”, vult Directeur Business Development Sem Franssen aan. “De jonge talenten die op onze academie rondlopen zijn ons hoogste goed en vormen de kern van wat we hier bij KRC Genk doen. In H.Essers vinden we een partner met dezelfde familiale waarden en Limburgse roots als onze club. Daarbovenop investeren zij zelf ook continu in de groei en ontwikkeling van hun mensen. Wij zijn oprecht fier dat een bedrijf met zo’n naam en faam in onze provincie en ver daarbuiten zich verder aan onze club wil binden.”

H.Essers en KRC Genk starten een samenwerking die minstens 4 jaar duurt. “We willen de volgende maanden en jaren onze talentensite verder opwaarderen om onze spelers in de best mogelijke omstandigheden te kunnen opleiden. In dat kader zal deze site omgedoopt worden tot het H.Essers Talent Park”, vult Algemeen Directeur Erik Gerits aan. In eerste instantie maakt de Jos Vaessen Talent Academy hier onderdeel van uit. In een volgende fase zal ook het nieuwe state of the art trainingscomplex voor het eerste elftal hiervan onderdeel uitmaken. De komende weken volgt daarover meer nieuws.