27/10/2023

Japanse jeugdinternational Yumeki Yoshinaga nieuwe aanwinst Jong Genk

Opvallend transfernieuws uit Genk. Jong Genk heeft zich versterkt met het 17-jarige Japanse toptalent Yumeki Yoshinaga. Yoshinaga maakt de overstap van de Kamimura Gakuen High School in zijn thuisland, waar hij voor de U18 speelde. In Limburg komt de linksachter vanaf zijn 18de verjaardag in februari de troepen van Jelle Coen versterken bij Jong Genk.

Eén seizoen na het vertrek van de Japanse winger Ito, heeft KRC Genk een nieuw toptalent uit het land van de rijzende zon in zijn rangen opgenomen. Met Yumeki Yoshinaga haalt Jong Genk een echte winnaar in huis. Met de Japanse U17 won hij de Asian Cup waarin hij met drie assists in vijf wedstrijden een cruciale rol had in de tornooiwinst. Op dit prestigieuze evenement werd hij bovendien vaak gebruikt als flankspeler aan beide kanten. Een duidelijk signaal van zijn polyvalentie. De ervaring die in Genk is opgebouwd met de persoonlijke begeleiding van Japanse spelers gaf de ouders van Yoshinaga het laatste duwtje in de rug om ook langs hun kant het licht op groen te zetten voor de overstap. Voor de nieuwe Genkie zelf gaat jongensdroom in vervulling.

Bewijzen bij Jong Genk

“Ik ben heel vereerd om mijn professionele voetbalcarrière in Genk te starten. Het is een club die internationaal gekend staat voor het opleiden van jonge talenten. Ik geloof dat Genk de ideale stap is mijn carrière. Ik heb de doelstelling om ooit het eerste team te halen. Daarvoor wil ik mij in eerste instantie bewijzen bij Jong Genk. Als professioneel voetballer wil ik iets teruggeven aan de mensen die mij tot nu toe altijd hebben gesteund”, klinkt het vol ambitie bij Yoshinaga.

KRC Genk heeft de gewoonte om spelers al op jonge leeftijd naar de club te halen om hen in de Genkse Talent Academy de volgende stap in hun carrière te laten zetten. Japanners die naar de universiteit trekken kunnen pas vanaf hun 21ste de overstap maken. Het signaal voor Technisch Coördinator bij Jong Genk Stijn Haeldermans om nu al vol door te duwen voor de jonge Japanner, nog voor hij richting de universiteit in zijn thuisland zou trekken.

Anticiperen richting de toekomst

“De linksachter is internationaal een moeilijke positie om kwalitatief in te vullen. Met de komst van Yumeki anticiperen we daar al op. Hij combineert een enorme fysieke presence met een grote technische bagage en een enorme drang naar voor. Daarmee sluit hij mooi aan in het rijtje ‘backs’ dat vandaag al in Genk rondloopt. In onze aanvallende spelstijl verwachten we van onze flankverdedigers dat ze mee zorgen voor de aanvallende impulsen van onze ploeg. In eerste instantie geven we Yumeki de tijd om in alle rust aan te passen aan het leven en Genk en het niveau van het professioneel voetbal in België. Vanaf volgend seizoen zien we in hem een hem een steunpilaar voor Jong Genk en in een volgende fase moet hij meestrijden voor een plek in de A-kern”, klinkt het vol vertrouwen bij Stijn Haeldermans, Technisch Coördinator bij Jong Genk.

De Japanse linksachter liet dit seizoen, met zes asists in elf wedstrijden, ook in zijn thuisland al flitsen van zijn klasse zien. Het leverde hem interesse op van enkele hoog aangeschreven jeugdwerkingen in Europa en verschillende Japanse eersteklassers. Maar uiteindelijk werd de bestemming Genk. De nieuwe Genkie krijgt een 4,5-jarig contract aangeboden. Vanaf februari, wanneer hij 18 jaar wordt, is hij inzetbaar bij Jong Genk voor trainer Jelle Coen.