27/11/2023

Gelijkspel voor Jong Genk tegen RFC Seraing

Na de interland-onderbreking was het weer tijd voor Jong Genk om een belangrijke wedstrijd te spelen tegen Seraing. De ploeg uit Luik had een teleurstellende seizoenstart en hoopte op drie punten in het Leunenstadion. Onze jongens waren echter niet van plan om gemakkelijk toe te geven, waardoor een spannende pot voetbal in het verschiet lag.

Ondanks de kou wisten beide teams de supporters warm te houden met een opwindende openingsfase. Eerst kreeg Sternberg een dubbele kans met een kopbal die bijna resulteerde in een 1-0 voorsprong. Daarna waren het de bezoekers die pech hadden met een poging tegen de doelpaal. De Limburgers behielden de controle over het balbezit en creëerden kans na kans. Op het halfuur doorbrak Mirisola de impasse door van dichtbij doelman Sy te passeren, waardoor we met een verdiende voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft bleef het een aangename wedstrijd waarin het spel gelijk op ging. Sternberg kreeg de grootste kans voor de thuisploeg. Noah haalde uit vanaf 25 meter, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De tweede treffer wilde echter niet vallen, en dat betekende dat er aan de andere kant gevaar dreigde. De Luikenaars wisten hun eerste echte kans na rust te benutten en brachten de stand op 1-1.

In de slotfase was het aan beide kanten nagelbijten. Nuozzi ging neer in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter beoordeelde het als een schwalbe, tot verbazing van de Genkse bank. Scheidsrechter De Couvreur deelde later ook nog twee rode kaarten uit aan de staf van Jong Genk.

Zo eindigde deze wedstrijd, al dan niet onverdiend, met een punt. Volgende week staat er een Limburgse derby op het programma, wanneer we naar Lommel trekken!