28/12/2023

Zes Jong Genkies mee op stage naar Benidorm

Sinds de start van het seizoen hebben onze jongens al 34 (!) wedstrijden in de benen. Geen enkele ploeg haspelde dit seizoen al meer matchen af dan de troepen van Wouter Vrancken. Momenteel genieten Bryan en co van een welverdiende vakantie. Op 5 januari worden ze opnieuw op de club verwacht voor een medische check-up. Een dag later vertrekt de groep richting Benidorm voor de jaarlijkse winterstage.

Selectie

Opvallend: naast  21 A-spelers stappen ook 6 Jong Genkies mee op het vliegtuig richting de Spaanse zon. Brad Manguelle, Kamiel Van De Perre, Thomas Claes, Noah Adedeji-Stenberg, Christian Akpan en Konstantinos Karetsas vervoegen de eerste ploeg op stage.

“Met de Africa Cup in het verschiet, missen we 4 spelers in Benidorm. We kijken logischerwijs richting Jong Genk om de gaten in te vullen die daar vallen. We spelen twee oefenwedstrijden in Spanje. Daarvoor heb je een volledige kern nodig. De 6 jongens die meegaan hebben zich dit seizoen al bewezen bij Jong Genk. Dit is ook een manier om hen te belonen voor hun prestaties in 1B”, duidt Head of Football Dimitri de Condé de keuze.

Programma

Zaterdag 6 januari

Zaterdag 6 januari stijgen onze jongens in Brussel op. Later op de namiddag staat een eerste training op het programma.

Zondag 7 januari

Op zondag begint het echte werk. De eerste volle dag begint met een cardiosessie voor het ontbijt. Om 10 uur vindt de eerste training plaats, na de lunch staat een tweede trainingssessie op het programma.

Maandag 8 januari

Op maandag staat er een voormiddagtraining op het programma. Na de middag kunnen de batterijen worden opgeladen tijdens in de wellness en spa waarna er een teambuilding op het programma staat.

Dinsdag 9 januari

Op dinsdag staat er een eerste oefenwedstrijd op het programma. Om 11 uur rolt de bal tegen het Zwitserse FC Lugano. Na de middag staat er nog een extra training op het programma.

Woensdag 10 januari

Na wat herstelwerk volgt er op woensdag één training in de voormiddag. Na de middag krijgen de spelers vrij.

Donderdag 11 januari

De voorlaatste dag van de stage begint met een ochtendtraining. Na de middag staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. Dan geven onze jongens partij aan het Duitse SC Paderborn '07 dat uitkomt in de Duitse tweede klasse.

Vrijdag 12 januari

Op vrijdagochtend staat er een laatste training op het programma waarna de delegatie opnieuw op het vliegtuig stapt richting Genk.

Zaterdag en zondag krijgen de jongens vrij alvorens de groep op maandag begint aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen Cercle Brugge.