14/01/2024

Verdiende driepunter voor Jong Genk

Na een periode van rust en voorbereiding was het zondagavond eindelijk weer tijd voor actie op het veld voor Jong Genk. De jonge ploeg nam het op tegen een in vorm verkerend Deinze, dat met vier zeges uit vijf wedstrijden naar Genk kwam. De bezoekers, onder leiding van oud-Jong Genk coach Hans Somers, waren gebrand op een overwinning, maar onze Genkies hadden andere plannen. Jelle Coen liet de 16-jarige Wilson Da Costa debuteren in de Challenger Pro League.

Leerrijke stage werpt vruchten af

De week voorafgaand aan de wedstrijd brachten enkele Jong Genk spelers door met de A-kern in Benidorm. Deze ervaring leek zijn vruchten af te werpen, vooral voor Sternberg die zich direct liet gelden met een krachtig schot vanuit de tweede lijn. Hoewel het schot niet tot een doelpunt leidde, was het een voorbode van wat nog zou komen.

Genkies tonen veerkracht

Karetsas, na een mooie dribbel, en Martens, met een doeltreffende afronding, zorgden voor een vroege en verdiende voorsprong. De wedstrijd werd feller, wat resulteerde in een reeks gele kaarten. Een controversieel penalty-moment zorgde voor opschudding, maar scheidsrechter Vermeiren corrigeerde zijn fout later met een terechte strafschop voor Genk. Helaas werd de inzet van Karetsas gestopt door de bezoekende doelman.

Na de rust kwam Deinze snel terug met een aansluitingstreffer via Van Landschoot, maar Jong Genk liet zich niet van de wijs brengen. Karetsas maakte zijn eerdere gemiste kans goed door de bal alsnog vanaf elf meter binnen te schieten. De thuisploeg bleef aandringen voor een derde treffer, wat uiteindelijk lukte dankzij Victory. De bezoekers gaven echter niet op en kwamen terug tot 3-2 via de pas ingevallen Kone.

Spannende slotfase

In de laatste minuten van de wedstrijd zette Deinze alles op alles, maar Jong Genk hield stand. Een poging van de bezoekers eindigde op het doelhout en keeper Penders hield zijn doel verder schoon.

Met deze overwinning heeft Jong Genk de eerste - zeer verdiende - drie punten van 2024 binnen. Volgende week wacht er een nieuwe uitdaging tegen Zulte Waregem. Een ding is zeker: deze Jong Genkies zijn klaar om elke tegenstander het hoofd te bieden.