26/01/2024

Officieel: Japans jeugdinternational Naoki Kumata (19) versterkt voorhoede Jong Genk

Jong Genk heeft met Naoki Kumata een nieuwe aanwinst beet om de aanvalslinie te versterken. De Japanse spits wordt voor één jaar gehuurd van FC Tokyo in zijn thuisland. KRC Genk bedong ook een voorkooprecht.

Stevige spits met technische bagage

Naoki Kumata staat geboekstaafd als een talentvolle spits die fysieke presence combineert met sterke technische vaardigheden. Hij maakte al 10 optredens voor de Japanse nationale jeugdploegen waarin hij zijn neus voor goals liet zien met 7 doelpunten.

Kumata wordt voor één seizoen gehuurd van Tokyo FC dat uitkomt in de Japanse eerste klasse. KRC Genk bedong ook een voorkooprecht op de 19-jarige Japanner.

Technisch coördinator van Jong Genk, Stijn Haeldermans, is enthousiast over de komst van de nieuwe spits bij Jong Genk. "We zijn zeer tevreden dat we Naoki aan ons team hebben kunnen toevoegen. Hij is een heel complete moderne spits die diepgang combineert met balvastheid en over een uitstekende linker beschikt.”

De jonge Japanner zelf klink brandend ambitieus: “Ik wil mezelf de tijd geven om aan te passen aan de omgeving hier in Genk. Nadien hoop ik bij te dragen aan het succes van Jong Genk. Op termijn wil ik doorgroeien tot het eerste team”, klinkt het.

Namens heel de KRC Genk familie heten we Naoki van harte welkom en wensen hem veel succes bij deze nieuwe uitdaging in zijn voetbalcarrière.