17/03/2024

Cruciale zege voor Jong Genk tegen KV Oostende

Op de 26e speeldag stond Jong Genk thuis tegenover de kustboys van KV Oostende. Met KV Oostende net boven de degradatiezone en in dringende behoefte aan punten, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Voor Jong Genk was dit de kans om een grote stap te zetten richting behoud in de Challenger Pro League, mits een overwinning op eigen bodem. Trainer Jelle Coen bracht wat vers bloed in de ploeg met Nuozzi, Mirisola en Caicedo als nieuwe namen in de startopstelling.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. In het eerste kwartier gebeurde er weinig opmerkelijks, maar in de 23e minuut kwam daar verandering in. Een fantastische kans voor Jong Genk werd door Nuozzi net niet verzilverd, dankzij een prachtige redding van doelman Bossin.

Het was uiteindelijk dezelfde Nuozzi die, na een licht contact en een val, de score opende voor Jong Genk. Met een strak schot zette onze Nigeriaanse spits de 1-0 op het bord. Oostende had het moeilijk en slaagde er niet in om gevaarlijke kansen te creëren, waardoor de eerste helft eindigde met een voorsprong voor de troepen van Jelle Coen.

De tweede helft leek een herhaling van de eerste, met lang wachten op actie. Pas in de 65e minuut zorgde Claes voor opwinding met een schot dat net over ging.

Niet veel later wist invaller Perez de stand gelijk te trekken met een fraaie lob. Maar Jong Genk gaf niet op. Akpan, onze linksachter, zorgde met een doelpunt aan de tweede paal voor de 2-1.

De spanning steeg toen de vierde official aankondigde dat er 7 minuten extra speeltijd bij kwam. Toch bleef paniek uit. Jong Genk speelde de wedstrijd volwassen uit en in de laatste minuten werd een overtreding op Claes met een penalty beloond. Hij nam zelf de verantwoordelijkheid en verzilverde de penalty, wat de eindstand op 3-1 bracht. Zo bleven de drie punten in Genk.