13/04/2024

Jong Genk behaalt gelijkspel tegen Francs Borains

Voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen ontving Jong Genk het team van Francs Borains. Een spannende match stond op het programma: onze Genkies hadden de kans om zich tot de beste beloftenploeg van België te kronen. Hiervoor moesten ze niet alleen zelf winnen, maar ook hopen dat Club NXT punten zou verspelen tegen RFC Luik. Beide teams waren al zeker van een langer verblijf in de Challenger Pro League, wat de wedstrijd extra interessant maakte. Michiel Cauwel stond voor het eerst in het basiselftal van Jelle Coen.

De wedstrijd begon rustig. Een vroege poging van Claes was het enige noemenswaardige in de eerste minuten. Franc Borains zocht het evenwicht met enkele vlijmscherpe counters. In de 18e minuut was het raak voor de bezoekers: Chaabi - die de bal controleerde met de arm - dribbelde zich langs keeper Pieklak en tikte de bal in het lege doel.

De reactie van Jong Genk liet niet lang op zich wachten. Ondanks kansen voor Kumata en Adedeji, bleef de gelijkmaker uit. Na de rust bracht trainer Jelle Coen Da Costa in voor Adedeji, in de hoop het tij te keren. De tweede helft bracht echter weinig opwinding, tot invaller Nuozzi van afstand schoot. Keeper Libertiaux redde spectaculair.

Het leek erop dat Jong Genk de wedstrijd niet naar zich toe kon trekken, maar vlak voor tijd was daar de ommekeer. Een snelle counter via Karetsas naar kapitein Thomas Claes, die de bal koelbloedig in de hoek plaatste: 1-1. De punten werden gedeeld, en zo blijft de spanning in de competitie behouden.

Volgende week wacht de laatste confrontatie in Luik. Zal Jong Genk daar de kroon spannen?