27/04/2024

Op naar de UEFA Youth League!

Het was een succesvol weekend voor de jeugdteams van KRC Genk. KRC Genk U18 heeft zich met glans gekroond tot landskampioen na een spannende uitwedstrijd tegen OH Leuven, waarin ze met 0-2 zegevierden. Een vroege en een late goal in de wedstrijd waren genoeg om de overwinning veilig te stellen.

Deze kampioenstitel is niet alleen een bewijs van hun kwaliteit, hard werk en doorzettingsvermogen, maar het zorgt er ook voor dat het team volgend seizoen mag deelnemen aan de UEFA Youth League. Een fantastische prestatie, want hiermee blijven ze o.a. RSC Anderlecht en Standard de baas in het klassement.

Ook de andere jeugdteams van KRC Genk hebben een mooi weekend achter de rug. KRC Genk U16 heeft in eigen huis met 5-3 gewonnen van Royal Antwerp FC, wat hun totaal op een knappe 9 punten uit 3 wedstrijden brengt. De U15 wist eveneens de drie punten in Genk te houden na een spannende match tegen dezelfde tegenstander. Eindstand: 4-3.

Ook KRC Genk U14 was ook succesvol en keerde met drie punten terug uit Antwerpen na een verdiende 2-4 overwinning. Helaas was er ook een tegenslag; de U13 verloor er nipt met 4-3.