03/09/2022

Gelijkspel op Sclessin

In Luik werd er op een mooie zomeravond de wedstrijd tussen SL 16 FC en jong Genk gespeeld. Ideale omstandigheden aan de boorden van de Maas om er een heerlijke partij van te maken, dit hadden de twee ploegen zeker begrepen. De wedstrijd werd geleid door Vermeiren Ken die de wedstrijd stipt om 20:00 op gang floot.

Jong Genk begon sterk aan de openingsfase met veel gevaar, met kansen voor Bangoura en Diawara. Spijtig voorval in de aanvangsfase: Na een ongelukkig kopduel moest Dierckx de partij helaas vroegtijdig verlaten, Al Mayzani kwam in zijn plaats. Aansluitend een goede actie over links waarbij de voorzet van Rommens bij Bangoura terechtkwam, maar de keeper schatte deze poging goed in en kon het vroege doelpunt van Jong Genk voorkomen. In minuut 13 kwam Standard er op de counter voor de eerste keer goed uit en meteen met resultaat: de voorzet van Noah Ohio werd in het doel verwerkt door Brrou. Na het doelpunt van de Rouches nam Jong Genk het spel terug in handen met enkele snelle combinaties die echter niet voor gevaar konden zorgen. Al snel daarna kwamen de grotere kansen voor Jong Genk, een afstandsschot van Al mayzani schoof net langs de paal en de kopbal van Kelvin ging rakelings over. Vlak voor rust kon Ohio er 2-0 van maken, hij verscheen alleen voor de keeper en schoof de bal efficiënt tegen de netten.

Na 5 minuten in de 2de helft moest ook Bangoura het veld verlaten (heupblessure), zijn plaats werd ingenomen door Maarten Swerts. In de 71ste minuut sneed Godts goed voorbij zijn tegenstander, Kelvin kon de voorzet met een gelukje binnenduwen. Nog geen 4 minuten later volgde het volgende heet standje voor het doel, Sekou kon het afgeblokte schot van Kelvin niet binnenduwen. In de 80ste minuut knalde Sekou Diawara Jong Genk dan toch met een heerlijke knal op gelijke hoogte. De partij eindigde ook met dit gelijkspel.

Een gewonnen punt voor onze jonkies die duidelijk weerbaarheid toonden en dit in de 2de helft konden omzetten in doelpunten. Onze aanvallers konden de weg naar het doel terugvinden en hingen de bordjes terug op gelijke hoogte. We gaan met een positief gevoel naar het duel van volgende week, supporters op post in onze Cegeka Arena voor de thuiswedstrijd tegen Virton.

Startopstelling: Leysen, Martens, Dierckx, Ouattara, Rommens, Van De Perre, Bangoura, Geusens, Kelvin, Godts, Diawara

Goals:  13de minuut    Brrou 1-0

44ste minuut    Ohio 2-0

71ste minuut    Kelvin 2-1

80ste minuut    Diawara 2-2