15/09/2022

1-2 tegen een stug Slavia Praag

Woensdagnamiddag 16.00 uur: grijze wolken omringden de Cegeka Arena. Ondanks het grillige weer waren onze Genkse supporters talrijk aanwezig om onze U19 aan te moedigen tijdens hun eerste wedstrijd in de UEFA Youth League. 

Onze jongens begonnen wat terughoudend aan de wedstrijd. Slavia Praag toonde zich gretig en kon in minuut 7 al een kans afwerken via Konecny: 0-1. Achtervolgen geblazen voor onze Jonge Genkies. Zo slaagden ze erin om de druk af te wenden en zelf de eerste kansen te creeren. Nuozzi en Claes konden echter de Praagse doelman niet verslaan. De uitploeg kreeg vervolgens een rode kaart toen een speler stevig door ging op het been van Martens. Scheidsrechter Jasmin Sabotic twijfelde even maar greep toch naar de achterzak. Even leek er een aansluitingstreffer te vallen via aan mooi afstandsschot van Al Mazyani, Dvorak kon de bal nog net uit de onderhoek vegen. Rusten met een achterstand.

In de 2de helft konden onze jongens goed druk zetten tegen een tienkoppig Praag. Al snel volgde een grote kans voor Claes, die alleen voor de doelman verscheen. De bal ging net naast doel. Ook Arabaci kon even later de doelman niet verschalken. In het laatste kwartier slaagde praag erin om met vijf jongens  de zesztien te benaderen. Kongolo ging scherp in de verdediging en kreeg geel. Ref Sabotic floot voor een strafschop: Zachoval trapte de penalty mooi in de linkerhoek, 0-2 op het scorebord. Hoogtijd voor onze jonkies om het slotoffensief in te zetten. Daar was Cutillas Carpe: na een corner belandde de bal bij Dario die hem met een heerlijke volley binnen werkte. De gelijkmaker zat er jammer genoeg niet meer in. Zo trekken we volgende maand naar Praag met een achterstand.

Ondanks de bedrevigheid van onze ploeg, werden de kansen niet volledig benut. De terugwedstrijd op 5 oktober zal een moeilijke opdracht worden. Meer info over de verplaatsing naar Tsjechië volgt later.

Startopstelling:

Penders, Martens, Al Mayzani, Kongolo, De Grand, Michiels, Swerts, Claes, Cutillas Carpe, Arabaci, Nuozzi.

Doelpunten:

0-1: 6’ Konecny
0-2: 75’ Zachov (pen.)
1-2: 86’ Cutillas Carpe