18/09/2022

U14, U15 en U16 kloppen Club Brugge!

De weergoden hadden gelijk: het werd een wisselvallige zaterdag met regen èn zon! Desondanks hadden de toeschouwers rondom onze jeugdvelden wel gelijk. Het werd een erg aangename zaterdag met véél wedstrijden, véél doelpunten en véél overwinningen!

Onze U13 leken op weg naar een vlotte overwinning maar de bezoekers uit Brugge knokten zich terug in de wedstrijd. Ondanks de vele kansen aan beide kanten werd het uiteindelijk 4-4. 

KRC Genk U14 speelde een prima wedstrijd tegen Club Brugge. Onze jongens wonnen met 4-2 in een wedstrijd met goed voetbal en veel doelkansen. Het enige minpunt is dat er 'slechts' 4 doelpunten gescoord werden uit de vele doelkansen.

Ook de U15 konden de drie punten in eigen huis houden. KRC Genk domineerde 80% van de wedstrijd met vlot voetbal, veel kansen en uiteindelijk ook vijf doelpunten. Het werd 5-2. 

De U16 blijven ook na speeldag 5 foutloos. KRC Genk keek al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan. Die achterstand werd meer dan terecht omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Een voorsprong die KRC uiteindelijk niet meer uit handen gaf.

De enige nederlaag van de dag viel te noteren op veld 1. Daar leek KRC U18 nochtans op zoek naar de zege na een vroege voorsprong in de tweede helft. Tegen de gang van het spel in maakten de bezoekers de 1-1 en in de slotminuut werd het zelfs nog 1-2. Een zeer onnodige nederlaag voor onze jongens.

Onze fotograaf was aanwezig bij de wedstrijden van de U15 en U16